Equillence Center Tavela

Yleisiä ohjeita ja usein kysyttyä

Yleisiä ohjeita ratsastuskoulussa

Ratsastajat liikkuvat ja ratsastavat tallilla omalla vastuullaan. Huolehdithan että vakuutusturvasi on voimassa! Satunnaisratsastajilla, kokeilijoilla ja alkeiskurssilaisilla on voimassa SRL:n satunnaisratsastajavakuutus tallin puolesta. Vakiratsastajilta edellytämme SRL:n alaiseen seuraan kuulumista tai Green Card-vakuutusta, jäsenyys tarjoaa myös vakuutuksen harrastukseen. Toimimme yhteistyössä oman seuramme Team Equillencen kanssa , kts. lisää www.equillence.fi/ratsastusseura

Varaa ratsastukseen riittävästi aikaa: hevosen huolellinen kuntoon laitto ja pois hoitaminen kuuluvat jokaiselle ratsastajalle. Muista myös oikeanlaiset varusteet: kypärä, hanskat, ratsastukseen sopivat kengät, sekä kelin mukainen muu vaatetus. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni ja lepattavia/liian löysiä vaatteita kannattaa välttää.  Ohjeita tallissa toimimiseen löydät ratsastuskoulun ilmoitustaululta, aina voi myös kysyä!

20min ennen jokaisen tunnin alkua käväisee opettaja tai tallityöntekijä satulahuoneessa, jotta asiakkaat voivat tarvittaessa esittää kysymyksiä varustamisen suhteen. Eli jos et löydä tai osaa laittaa jotain varustetta, nykäise henkilökuntaa hihasta!

Pakkasraja ratsastustunneilla on -22c. Voit aina tarkistaa tekstarilla mikä on tilanne jos mennään "rajoilla".

 

Tuntien peruutusehdot

Ratsastustunti tulee perua edellisenä päivänä tai sairastapauksessa samana päivänä klo 12.00 mennessä. Myöhässä peruttu tai peruuttamaton tunti katsotaan menetetyksi. Ajoissa perutun kausikorttitunnin saa ratsastaa rästinä muussa sopivassa ryhmässä. Rästitunti on käytettävä 1kk:n sisällä peruutuksesta saman kauden (syys/kevät) aikana. Alkeiskurssit ovat kurssipaketteja ja niissä ei turvallisuussyistä ole rästimismahdollisuutta, vaan tunnit jäävät käyttämättä ja ovat näin menetettyjä.

10x korttien käyttöaika on 3kk ostohetkestä alkaen, ja kortilla ei ole palautusoikeutta. Uusi kortti jatkuu automaattisesti ellet peru uutta korttia väh 14vrk ennen uuden alkua . Kausikorttilaisen lopettaessa tunnit kesken kauden on käytössä 1kk irtisanomisaika ja käydyt tunnit laskutetaan irtotuntihinnalla. Kirjallisesti (txt tai maili) varattu tuntipaketti on sitova ,jota sitoo kuukauden irtisanomisaika .
Kurssien ja leirien peruutus 14vrk ennen alkamista, tämän jälkeen peruttu kurssi/leiri laskutetaan ja on käytettävissä toisena ajankohtana esim. sairauden sattuessa.

Peruutukset rats.koulun puhelimeen: 044-9755596 tekstiviestillä tai voit perua opettajalle ajoissa tiedossa olevan poissaolon jo aiemmalla tunnilla.

 

Tietosuoja-asetus (GDPR) ja asiakastiedot
1.8.2022


Equillence Center Oy kerää asiakkaan suostumuksella sähköpostiosoitteen, osoitetiedot ja puhelinnumeron. Näitä tietoja käytetään talliyrityksen ja asiakkaan väliseen yhteydenpitoon. Näitä tietoja ei luovuteta kenellekään eikä näitä käytetä mihinkään muuhun. Mikäli asiakas antaa suostumuksensa tietojen keräämiseen, tulee suostumuksen osoitus olla konkreettinen. Lähetämme asiakkaillemme sähköpostia aiheesta ensi viikon kuluessa ja odotamme kaikilta kuittausta. Asiakkaalla on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa.

Henkilöllä on seuraavat oikeudet henkilötietojen käsittelyn osalta:

1) Henkilöllä on oikeus pyytää nähtäväkseen itseään koskevat tiedot. Nämä on toimitettava 30 päivän sisällä pyynnöstä.
2) Henkilöllä on oikeus pyytää virheellisten tietojen päivittämistä.
3) Henkilöllä on oikeus peruuttaa suostumus sähköpostiosoitteen ja/tai puhelinnumeron käsittelyn osalta; tällöin tieto tulee poistaa.
4) Henkilöllä on oikeus vaatia tietojensa poistamista, jos henkilö ei ole seuran jäsen.
5) Henkilöllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos hän kokee, että hänen oikeuksiaan on loukattu


Usein kysyttyä

Olen tulossa ratsastustunnille. Minne ja milloin tulen? Mitä minulla täytyy olla mukana?
- Ratsastuskoulun talli on iso kivinen tallirakennus hieman Tavelan porttien jälkeen. Päivän listan löydät toimiston edessä sijaitsevasta odottelutilasta, siitä näet ratsusi. Hevosen karsina ja varuseet ovat selkeästi nimettyinä, kysy tarvittaessa apua! Kypärän ja turvaliivin voi lainata meiltä jos ei omia kamppeita vielä ole. Aloitteleville ratsastajille suosittelemme mukavia hiertämättömiä housuja, kenkiä joissa on pieni kanta (esim. kunnon kumisaappaat tai ulkoilukengät), sekä talvella etenkin luistamattomia sormikkaita. Ratsastaessa tulee talvellakin lämmin, mutta kunnon kerrastot ja etenkin päälivaatteet ennen ja jälkeen ratsastuksen käytettäviksi ovat tärkeitä.


En pidä/pelkään esteratsastusta. Hypätäänkö kaikissa ryhmissä?
- Ryhmämme ovat pääsääntöisesti yleisryhmiä. Kouluvalmennusryhmät eivät hyppää ollenkaan ja halutessasi voit toki rästiä yleisryhmäsi hyppytunnit muilla tunneilla.


Onko tuntiratsastajien pakko kilpailla?
- Vaikka kannustamme oppilaitamme osallistumaan tallikisoihin ja ulkopuolisiinkin kilpailuihin lähtemisessä, ei meillä ole pakko kisata! Harrastaa voi myös rennon leppoisasti. Toivomme kaikilta oppilailtamme halua kehittyä ja oppia uutta, mutta kilpailuvietti ei ole mitenkään pakollista...


Pidän hevosesta X, enkä oikein tykkää ratsusta Y. Voiko tuntihevosvalintoihin vaikuttaa?
- Kerro toiveesi ja me teemme parhaamme toteuttaaksemme ne! Opettaja valitsee ratsut tunneille ottaen huomioon niin ratsastajien kehityksen kuin hevosten tasaisen työskentelynkin. Joskus se vähemmän mieluisa ratsu voikin olla todella opettavainen. Emme kuitenkaan halua että ratsastus on sinulle epämiellyttävää tai pelottavaa. Valmennusryhmäläisillä on pääasiassa vakiratsut, mutta hekin ratsastavat säännöllisesti myös muilla hevosilla kehittyäkseen monipuolisesti. Hevostoiveesi voit sanoa opettajallesi tai kirjoittaa tuntilistaan oman nimesi perään.


Voiko ratsastuskoulutunnille tulla omalla/vuokrahevosella?
- Ratsastuskoulun ryhmiin voi hyvin tulla yksityishevosella. Tavelassa asuville tai maneesikortin lunastaneille hinta on -10e normaalituntihinnasta, ilman maneesin käyttöoikeutta tuleville ulkopuolisille hinta on normaalihinnaston mukainen (sis. maneesivuokran, joka normaalisti on 15e/krt).


Miten pääsen mukaan Team Equillenceen? Mitä se tarkoittaa?
- Team Equillence tuntipaketit ovat vapaasti kaikkien ostettavissa. On sinusta itsestäsi kiinni kuinka aktiivisesti tahdot harrastaa! Ensisijaisesti opetustunnit on tarkoitus käyttää pienryhmissä, mutta valintasi mukaan voit käydä myös normaalikokoisissa ryhmissä. Valmennusryhmissä ratsastajilla on pääasiassa vakihevoset, toki välillä kokeillaan myös muita ratsuja. Lauantain valovotut itsenäiset ratsastukset kuuluvat aina myös pakettiin. Tiimiläisille järjestetään säännöllisesti kokouksia joissa suunnitellaan tulevaa. Tarjolla on erilaisia teemailtoja, kisoja kotona ja muualla, ulkopuolisten valmentajien valmennuksia sekä muita tapahtumia.