Equillence Center Tavela

Tunnit ja kurssit

Ratsastuskoulussamme pyörii viikkotunnit kaikkina päivinä lauantaita lukuunottamatta. Aloitamme uusia ryhmiä tarpeen mukaan, kysele siis rohkeasti!  Erilaisia tehopäiviä ja viikonloppukursseja löydät lisäksi tapahtumakalenteristamme. Tuntihinnat löydät hinnastostamme. Kaikki kyselyt ja varaukset Jennille ratsastuskoulun puhelimeen 044-9755596 (miel. tekstiviestillä!) tai sähköpostitse ratsastuskoulu@equillence.fi.

Tutustu tuntilukujärjestyksiin sivun alalaidassa. Syyskausi 2020 on 3.8.2020-20.12.2020, kestoltaan 20 viikkoa.

Meille ovat tervetulleita niin rennosti harrastavat kuin tavoitteellisesti valmentautuvatkin! Yhteistä kaikille ratsastajille on halu oppia lisää. Syksystä 2017 alkaen tehostimme vielä opetusta ja muutimme ryhmäkoot max. 6 ja 4 hengen ryhmiksi. Ryhmiä löytyy erilaisilla painotuksilla, valitse siis mieleisesi ryhmä. Estevalmennuksia myymme vain toisena viikkotuntina, muut ryhmät ovat avoimia kaikille! Maastossa käymme kelin salliessa silloin tällöin niin hevosten kuin ratsastajienkin mielenvirkistykseksi.

Eläkeläisille ja opiskelijoille myönnämme -10% alennuksen omaksi ryhmäksi kootusta tunnista, kerää siis oma ryhmä (väh. 3 henkeä) ja saatte alennusta!

Viikkotunnit normaalisti keväällä 2020: 

  • ma, ti ja to klo 16-21
  • ke klo 12-13 ja 16-21
  • pe klo 16-20
  • su klo (15.30)18-20 -

Yksityis- tai oman ryhmän tunteja mahdollista järjestää sovitusti viikkokohtaisesti!

Eri päivinä tarjolla eri opettajien tunteja

Meillä opettavat Silja Ahonen (ma ja ti) , Karoliina Kovanen (estevalmennukset,pe ja yksärit ), Jenni Antman-Ylinen (ke ja yksärit) , Henna-Riikka Väisänen (to) sekä Karoliina Mönkkönen (su) . Voit tutustua opettajiimme tarkemmin "Tilat ja henkilökunta"-sivulla.

Alkeiskurssi keväällä 2020

Aloitamme syksyllä 2020  alkeiskurssin, joka on avoin sekä lapsille että aikuisille. Kurssi pidetään sunnuntaisin klo 15.30-17 ja sen kesto on aina 90min per kerta. Harjoittelemme yhdessä hevosen hoitoa, varustamista ja ratsastusta. Ratsastuksen osuus kasvaa tunneilla koko ajan hevostaitojen karttuessa. Kurssi aloitetaan heti kun sopiva ryhmä on saatu kasaan (kurssille otetaan 6 henkeä). Kurssille voi osallistua kausikortilla 39,00e/krt tai ostaa 10 kortin hintaan 410e/krt. Alkeiskurssilaiset ovat vakuutettuja tallin puolesta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset p. 044-9755596 (tekstarit) tai ratsastuskoulu@equillence.fi

Drive in -talutusratsastus perjantaisin klo 17.30

Tervetuloa kokeilemaan ratsastusta, käytössä niin pikkuponeja lapsille kuin isojakin hevosia jos esimerkiksi iskä tahtoo kokeilla lajia! Talutusratsastus alkaa heti heppailutunnin päätyttyä. Oma taluttaja hyvä olla mukana, tarvittaessa avustamme. Talutukseen ei tarvitse varata erikseen aikaa: kaikki halukkaat pääsevät ratsaille saapumisjärjestyksessä. Tallille tulee kuitenkin saapua heti klo 17.30! Kypärän saa lainaan paikan päältä. Hinta edullinen 5e/10min.

Talutusratsastus jatkuu kevätkaudella 3.1 alkaen joka viikko.

Heppailutunnit alle 9-vuotiaille ja muille kiinnostuneille

Heppailutunneilla tutustutaan hevoseen eläimenä ja harjoitellaan joka kerta ratsastuksen lisäksi päivän teeman mukaan jotain hevosiin liittyvää.  Tunneilla selviää vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka laitan hevosen kuntoon ratsastustunnille? Miten heppa kertoo mitä se ajattelee? Minkä rotuisia hevosia tallissa asuu? Mitä hepat syö? Talutetaanko hevosta kuin koiraa? Sopii hyvin perheen pienimmille ja muille innokkaille.

Heppailutuntien kesto on 60min ja tuntien sisältö on erilaista hevosten kanssa tapahtuvaa toimintaa ja oppimista tallin tavoille. Tunneilla kokeillaan ratsastusta, vikellystä sekä kärryajelua vaihtelevasti. Heppailuopena toimii Jenni. Ajankohta on syksyllä 2019 tiistaisin klo 16.00-17.00, meillä ei ole syyslomataukoa. Jos kyselyitä tulee paljon, voimme harkita myös viikonlopulle toisen heppailuryhmän perustamista!

Heppailut sopivat noin 5-vuotiaasta eteenpäin kaikille lapsille. Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan ja auttamaan tunneilla, mutta aivan lapsesta riippuen tämä ei ole välttämätöntä. Kypäriä on lainattavissa satulahuoneesta. Hinta heppailutunneille on 25e/kerta tai 230e/10x kortti. Varaukset ratsastuskoulun puhelimeen tai sähköpostiin!

Team Equillence

Haluatko ratsastaa tavoitteellisesti ja ehkä kilpaillakin? ESTETIIMIT OVAT TÄLLÄ HETKELLÄ TÄYNNÄ  :)

Team Equillence on suunnattu tavoitteellisille ratsastajille. Valitse edullisista pakettihinnoista sinulle sopivin (esim. 2x viikossa pienryhmätunti + 1 itsenäinen ratsastus viikossa) ja valmentaudu tavoitteellisesti ilman oman hevosen vaatimaa aikaa/rahaa. Tunnit pääsääntöisesti pienryhmissä, toki rästimään voi tulla normaaliryhmäänkin.

Valmennusryhmäläiset ratsastavat pääasiassa vakihevosilla, kuitenkin välillä muiltakin ratsuilta oppia saaden. Itsenäinen ratsastus lauantaisin mahdollistaa opitun soveltamista ja hevosen työskentelyn harjoittelua valvotusti mutta itsenäisesti. Team Equillencelaisille tarjoamme edullisemmin myös hevosten kisavuokrat, tiimivaatteet sekä osan oheispalveluistamme. Mahdollisuus osallistua tallin ulkopuolisiin kisoihin! Säännöllisesti kokouksia, joissa suunnitellaan tulevaa ja jaetaan kokemuksia. Pidämme jatkuvasti myös erilaisia teemailtoja esimerkiksi kisapaikalla toimimisesta, hevosen hoidosta ja valmentamisesta ym. Tarkoituksenamme on kasvattaa tiimiläisistä hevosten ehdoilla toimivia taitavia ratsastajia, jotka erottuvat edukseen niin tiedoiltaan kuin taidoiltaankin.

Tutustu tarkemmin tiimien toimintaan

Tuntilukujärjestys syksy 2020

SYKSYN 2020 TUNNIT
Päivitämme tuntitilannetta mahdollisimman usein. Varaukset Jennille p. 044-9755596 (miel. tekstarilla) tai ratsastuskoulu@equillence.fi
Lisäksi Drive In -talutusratsastusta perjantaisin klo 17.30 alkaen. Tulkaa paikalle heti tasalta, ratsastamaan pääsee saapumisjärjestyksessä!

MA 
ope: Silja
TI 
ope: Silja
KE
ope: Jenni
TO 
ope: Jenni / Niitti
PE
ope: Karoliina K. / Jenni
LA SU
ope: Karoliina M.
KLO 9.00-10.00 maneesin huolto maneesin huolto
KLO 15.00-16.00 joka päivä: mahdollisuus yksityistunteihin
KLO 16.00-17.00 heB estepain. (4) tiimi katsastus (4) Jenni
vikellys (8) Silja
jatkokurssi (6) mahdollisuus yksityistuntiin KLO 15.00-17.00 mahdollisuus yksityistuntiin KLO 15.30-17
alkeiskurssi (6)
KLO 17.00-18.00 heB yleis (4) Tiimi

Täynnä 

koulupain. (4)
Tiimi

Täynnä

heC yleis (6) heB kouluvalm. (4) estetiimi 70-80cm (4) KLO 14-18 valvotut itsenäiset ratsastukset jatkokurssi (6)
KLO 18.00-19.00 heC yleis (6) heB yleis (6)

Täynnä

minitiimi (4)

Täynnä

heB estepain. (6) estetiimi 90cm+ (4) heC/heB estepain. (6)
KLO 19-00-20.00 heB yleis (6) heA yleis (4)

Täynnä

heB yleis (6)

Täynnä

heB/heA Yleis (6) estetiimi 100cm+ (4) heB/heA kouluvalm. (4)
KLO 20.00-21.00 heB/heA kouluvalm. (4) Täynnä takaisin satulaan (4)

Täynnä

heA yleis (4)

Täynnä

Tiimit täynnä! arat aikuiset (4)

Täynnä

Vikellykset (KLO 15-17 Vikellys)