Equillence Center Tavela

Tilat ja henkilökunta

Equillence Center Tavela tarjoaa erinomaiset puitteet harrastamiseen. Perinteikkäässä kartanomiljöössä on helppo urheilla ja viihtyä! Lisäksi meille on hyvät kulkuyhteydet, esimerkiksi bussilla pääsee suoraan porteille. Tutustu myös Tavelan kotisivuihin.

 • EU-määräysten mukaiset tallitilat, ratsastuskoulun isompi talli sekä kaksi erillistä yksityistallia (pesukarsina, asialliset varuste-, rehu- ja kuivaustilat)
 • Toimivat ja siistit sosiaalitilat ratsastajille
 • Uusitut hiekkapohjaiset tarhat, kesäisin paljon laitumia
 • Maneesi, jonka pohjaa ylläpidetään erinomaisessa kunnossa
 • Kenttä, jonka pohja uusittu kesällä 2017
 • Ruohokenttä esteineen 2014
 • Kansallisen tason estekalusto erikoisesteineen
 • Maastoesterata muokattavilla esteillä, ruohopohjainen
 • Uittoranta
 • Hyvät maastot sekä ratsastuspellot
 • FilmMe- kuvausjärjestelmä maneesissa 

 

Henkilökunta

Karoliina Kovanen

Karoliina Kovanen lanseerasi yrityksen Equillence vuonna 2012 palvelemaan monipuolisesti asiakkaitaan sekä alkoi työstämään erilaisten hevosten ongelmia. Karoliina on jo pitkään halunnut tarjota monipuolisen palvelukeskuksen kaikkine palveluineen niin hevosille kuin niiden ratsastajillekin. Nyt yhteistyö Tavelan kanssa viimein mahdollistaa sen.

Karoliina on nuori kunnianhimoinen ratsastaja, jonka kilpailulliset tavoitteet yltävät aina kansainväliselle tasolle asti. Tällä hetkellä  Karoliina työskentelee pääratsuttajana Tanskassa Jan Mortensenilla ; kilpailee kansallisella tasolla esteillä 140-tasolle asti,  koulussa VaB sekä kentässäkin. Keväällä 2019 Karoliina suoritti ravivalmennuksen vastuuvalmentaja lisenssin sekä suoritti myös C-ajolisenssin ,mikä mahdollistaa ohjastamisen raveissa.

Työkseen Karoliina ratsuttaa ja kilpailuttaa eri tasoisia ratsuja este-, koulu -ja kenttäratsastuksessa, esittää niitä näyttelyissä ja opettaa nuoria ratsun taipaleelle. Nyt Karoliinaa nähdään myös yhä enemmän ravipuolella , tulossa on omaa kasvatusta sekä mutama lupaava suomenhevosori löytyy jo tallista. Hän on aiemmin toiminut ratsuttajana Suomessa, Virossa, Saksassa , Ranskassa sekä Ruotsissa. Eniten Karoliinan ratsastukseen ovat vaikuttaneet aikoinaan Jari Sneck , Christopher Wegelius , Nina Fagerström ja Henrik Ehrnrooth . Nykyisin Dominique Barthelaix, Kirsi Hagner  sekä Sarah Sjöholm-Patience .

Omaa tallia pyörittänyt vuodesta 2009. Karoliina pitää tärkeänä järjestystä, hevosten hyvää käsittelyä ja hoitoa, ja aikoo näihin panostaa jatkossakin. Karoliina haluaa, että jokainen hevonen pääsee liikkumaan riittävästi, ulkoilee paljon, karsinoissa on kunnolla kuiviketta sekä rehut ovat hyvälaatuisia.

Karoliina vastaa yrittäjänä toiminnan pyörittämisestä sekä vastaa täysin yksityishevosten palveluista, myyntihevosista , valmennuksista ja kiinteistöistä. Samalla hän ehtii valmentamaan joitakin ratsukoita myös esteillä. Muut hommat Karoliina jättää toisten ammattilaisten käsiin.

Henna-Riikka Väisänen

Henna-Riikka eli Niitti on opettanut kaiken ikäisiä ratsastajia ympäri Pirkanmaata, ja kilpailee kenttäratsastuksessa aivan kv-tasolla saakka. Niitti oli mm. SM neljäs vuonna 2019. Henna-Riikka on iloinen ja energinen ope, joka taitaa sekä este että kouluratsastuksen. Niitti vaatii valmennettaviltaan monipuolisia tehtäviä, jotka kehittävät niin ratsastajaa kuin ratsuakin. Niitti opettaa meillä syksyllä 2020 torstaisin sekä ratsuttaa osaa hevosistamme.

 

Silja Ahonen

Silja Ahonen on koulutukseltaan master-ratsastuksenopettaja, 3-tason valmentaja ja vikellysvalmentaja. Hän on nuori ja tavoitteellinen koulupainotteinen ratsastaja ja opettaja/valmentaja. Viime vuosina Silja on kilpaillut koulu- ja esteratsastuksessa kansallisella tasolla asti sekä vähän kenttäratsastuksessakin. Aiemmin hän on kuulunut myös vikellyksen maajoukkueeseen ja kilpaillut lajissa kansainvälisesti.
Silja työskenteli opettaen ja ratsastaen Hevosopiston ratsastuskoululla useamman vuoden ajan opiskellen työn ohessa alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Aiemmin hän on opettanut muutamilla muillakin ratsastuskouluilla. Elokuusta 2020 alkaen Silja opettaa Tavelassa maanantaisin ja tiistaisin.
Ratsastuksessa Silja pitää tärkeänä ratsukon yhteisen tasapainon kehittämistä. Hän haluaa opettaa ratsastajille hyvää tasapainoista istuntaa ja apujenkäyttöä ja sitä kautta oikeanlaista vaikuttamista hevoseen. Hän kannustaa oppilaitaan laatimaan taidollisia tai kilpailullisia tavoitteita itselleen ja auttaa etenemään niitä kohti!

Karoliina Mönkkönen

Hei. Olen Karoliina Mönkkönen, pitkän linjan hevosihminen ja ratsastuksenopettaja. Olen ollut opettajana Tavelassa aiemminkin ja jotkut saattavat muistaa minut noilta ajoilta. Koen vahvasti, että hyväksi ratsastajaksi ei tulla vain ratsastamalla, vaan tarvitsemme lisäksi monipuolisesti muitakin harjoitteita toisista lajeista. Itselleni tärkeimmät asiat ratsastuksen ohella löytyvät itsepuolustuslajien parista. Ja tästä syystä opetuksessani tänä päivänä painottuu sekä mielen- että kehonhallinta. Myös ihmisten ja hevosten käytös- ja liikemallien ymmärtäminen autta meitä suhtautumaan harjoitteluun ja yhdessä toimiseen avoimemmin ja empaattisemmin. Mikään asia ei ole pelkkää tekniikkaa tai mielen hallintaa. Tarvitsemme molempia.

Karoliina opettaa meillä sunnuntaisin. Lisäksi jatkokouluttaa sekä opettaa meillä jousiammuntaa ratsailla, tule rohkeasti mukaan :)

Tallityöntekijät

Olemme tarkkoja hevosten hyvästä hoidosta ja siksi meillä työskenteleekin vain kokeneita ja koulutettuja työntekijöitä, ja heidän toimintaansa ohjataan säännöllisesti! Meillä on alan oppisopimusopiskelijoita ja lisäksi eri oppilaitosten harjoittelijat ovat myös aina tervetulleita!

Jenni Antman-Ylinen

Jenni on -84 syntynyt, lähes koko ikänsä hevosharrastuksen parissa ollut tallimestarimme sekä harraste-ja ratsastuksenohjaaja.  Jenni aloitti ratsastuksenopettajan tutkinnon opiskelun syksyllä 2020 Kiuruvedellä . Jenni on tallin ja hevosten hoidossa tarkka ja huolellinen. Aina valmiina auttamaan. Erityisen tärkeää on hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tallityössä oltava hyvät hevosten käsittelytaidot sekä siisti ympäristö.

Jenni  opettaa syksystä 2020 keskiviikkoisin sekä pitää paljon yksityistunteja  . Lisäksi hän vastaa ratsastuskoulun puhelimesta ja maililiikenteestä yhdessä Karoliinan kanssa ,  kysy siis rohkeasti :) 

Jenni haluaa kehittää itseään niin työssään hevostenhoitajana kuin myös ratsastajana ja ohjaajana. Erityisesti esteratsastus kiinnostaa ja siihen on tarkoitus tulevaisuudessa panostaa myös kisakentillä. Jenni kilpailee tällä hetkellä Tavelan hevosilla sekä kouluttaa kahta nuorta hevostaan eteenpäin.

Muut työntekijät

Hanna Kovalainen, työskentelee meillä tallityöntekijänä viikonloppuisin

Nea Nieminen, kisatiimimme jäsen ja hän työskentelee meillä tuurausvuoroissa

Eveliina Kallonen , arkipäivisin tallin ja hevosten hoito, opiskelee oppisopimuksella hevosenhoitajaksi