Equillence Center Tavela

Referenssit

Tässä joitakin koulutettuja ja ratsutettuja hevosiamme sekä heidän omistajiensa kommentteja työstä. Liitytkö sinäkin hevosesi kanssa heidän joukkoonsa?

Tamantica

Tällä hetkellä 16 vuotias tamma ”Tintti” tuli omistukseeni 2015 marraskuussa. Sitä ennen se oli kisannut vielä vuoteen 2012 asti 120 cm luokkia ja vaikeaa koulua Hollannissa. Vuonna 2012 se tuli Suomeen ja oli muutaman vuoden ratsastuskoulu käytössä, mistä me sen sitten ostimme.
Meille tullessaan se oli todella lihasköyhä, haluton hyppäämään ja väärinpäin ratsastettu, jonka seurauksena hevonen oli pahasti jumissa melkein kaikkialta.

Muutettuamme Tavelaan juttelimme ongelmistamme Karoliinan kanssa ja päädyimme antamaan Tintin hänelle ratsutukseen ensin täysipäiväisesti 2kk ajaksi, jonka jälkeen ratsutus jatkui kerran viikossa reilun kuukauden ja nyt viimeiset 3kk kolme kertaa viikossa. Ratsutuksen seurauksena hevonen on muuttunut huomattavasti, eikä sitä ole tunnistaa enää samaksi hevoseksi. Tintti on saanut lihasta takaisin, se on huomattavasti miellyttävämpi ja nöyrempi ratsastaa ja hyppy on muuttunut/auennut täysin. Into esteisiin on palannut ja Tintti ei enää kieltele tai kyttäile mitään ja on kuulolla hypättäessä paremmin.

Karoliina on myös osallistunut nejä kertaa Tintillä estekisoihin, joista sijoittunut kaksi kertaa, 1. sija ja 6. sija. Oman kokemuksemme perusteella voimme vain suositella Karoliinan ratsutusta kaikille!

Anna Appelström-Mäenpää

Murron Into

Olen tavoitteellinen hevosenomistaja, joka haluaa panostaa täysillä hevosenkilpailu-uraan. Ostin 3-vuotiaan lahjakkaan Murron-Into nimisen sh-orin itselleni tulevaksi kilpahevoseksi. Vein sitä tavoitteellisesti eteenpäin, pääsääntöisesti itse, aina 6-vuotiskaudelle asti. Elämäntilanteeni muutoksen takia en enää pystynyt antamaan aikaani nuoren hevosen kehitystyölle ja kilpailuttamaan sitä. Minun piti löytää Intolle luotettava ihminen, joka toimisi periaatteitteni mukaisesti ja ottaisi vastuun hevosen kokonaisvaltaisesta hoidosta ja kehittämisestä. Onneksi löysin Karoliinan ja siitä yhteistyö alkoi!

Ratsastuksellisesti asia, jota arvostan ja ihannoin valtavasti on Karoliinan kyky kehittää hevosta pitkäjänteisesti askel askeleelta sekä ammattimainen analysointi ja suunnitelmallisuus hevosen koulutusohjelmassa. Tähän lisättynä vielä äärimmäisen pehmeä ja elegantti istunta ja vaikuttavuus antavat viimeistellyn silauksen kokonaisuuteen. Jo vuoden treeni teki hevosestani fyysisesti vahvemman ja valmiimman. Karoliinan työskentely Inton kanssa on ollut juuri sitä, mitä toivoisin itse pystyväni sille antamaan, jos voisin antaa sille aikani. Vaikka Karoliina kehitti Intoa nyt eteenpäin estehevosena, on perusidea kuitenkin se, että kaikki tämä työ tehtiin tavoitteena suomenhevosten koulumestaruuskilpailut SM-tasolla. Odotan sitä hetkeä, kun pääsen jäälleen panostamaan kilpailu-uraani ja nauttimaan Inton kanssa Karoliinan tekemän hienon työn jäljestä. Uskon, että Into ei ole ensimmäinen eikä viimeinen hevonen, jonka annan Karoliinan hoiviin.

Heidi Taipale

Kommentti fysioterapeutilta

Karoliina on tarkka ja tunnollinen hevosammattilainen. Hän ajattelee hevosta kehittäessään jatkumoa sekä hevosen valmiuksia suorittaa tehtäviä. Hän osaa kehittää hevosen rauhallisesti toimivaksi ja yhteistyökykyiseksi.

Karoliinan hevosten fysioterapeuttina koen palkitsevana sen, että annetut ohjeet toteutetaan ja kehitys jatkuu hyvänä pitkään fysioterapian jälkeen. Karoliinan hevoset ovat hyväkuntoisia ja rauhallisella pohjatyöllä rakennettuva. Tavoitteellinen ratsastaja ja ajatteleva hevosihminen on hevosen parhaaksi. Yhteistyö näin ollen muidenkin ammattilaisten kanssa on hedelmällistä.

Tuulia Luomala

Mariko

Karoliina on auttanut minua Mariko-tammani kanssa. Varsomisen jälkeen se oli lihasköyhä ja liian kuuma ja energinen, että olisin jaksanut itse tehdä työn sen kuntoon laittamiseksi. Mariko on osoittanut lahjakkuutta esteillä ja se kantakirjattiin FWB kantakirjaan ykköspalkinnolla, mikä ei olisi ollut mahdollista ilman Karoliinan apua. Mariko on erittäin kuuma ja herkkä tamma, joka on tarkka siitä, että ratsastaja on 100 % oikeudenmukainen. Karoliina ja Mariko sopivat täydellisesti yhteen! En voisi tätä herkkää ja tulista tammaani antaa ratsastajalle, joka ei olisi näin ammattitaitoinen.

Krista Taipale-Kovalainen

Lillin Liekki

Suomenhevoseni Lillin Liekki oli tarkoitus kantakirjata 17.10.2013. Kaikki oli muuten hyvin, mutta olin vailla kunnollista asiansa osaavaa esteratsastajaa. Sattumien kautta sain tietää Karoliinasta kolme viikkoa ennen kantakirjausta. Orini on vaativa ratsastaa ja ajattelin, että noikohan saadaan valmista kolmessa viikossa. Karoliina ylitti odotukseni ja sai hevoseni lyhyessä ajassa, täsmällisellä ja johdonmukaisella treenillä hyppäämään loistavasti. Kantakirjaus onnistui, ja Karoliina palkittiin parhaana esittäjänä!

Petra Hjelt

Damses

utustuin Karoliinaan pari vuotta sitten, kun minulla oli 2,5-vuotias orivarsa. Oriin kanssa oli vähän hankaluuksia; se oli suurikokoinen, hyvin vahva ja kovasti kiinnostunut tammoista. Ori ei keskittynyt koulutukseen, mikä tuossa vaiheessa oli lähinnä liinatyöskentelyä. Tuttavan kautta Karoliina tuli meille apuun.

Taitavalla käsittelyllään hän sai oriin puolelleen ja koulutus alkoi sujua. Tämän jälkeen ori oli Karoliinan tallissa viitisen kuukautta. Ori ratsutettiin ja valmisteltiin oripäiville, joilla Karoliina oriin hyvin valmisteltuna esitti. Mielestäni Karoliina ymmärtää hyvin nuoren hevosen tarpeet, kun se koulutetaan laumahevosesta yksilölliseksi ratsuksi.

Karoliinan kaikkinainen hevoskäsittely – tapahtuu se selästä tai maasta – on hyvin asiantuntevaa.

Marja Haula

Don Avenir ja Fernand

Kouluratsuni Don Avenir oli tammikuun 2012 Karoliinalla koulutettavana esteratsastukseen. Hevosen koulutusohjelmaan Karoliinalla kuului maasto- ja esteharjoituksia, joilla haettiin vaihtelua sen normaaliin kotitreeniin ja kuntoutusta vanhoihin lihasperäisiin vaivoihin. Hevosella oli hypätty koulutuksen alkessa selästä vain pieniä kavaletteja ja siitäkin oli jo vuosia aikaa. Lyhyestä koulutusajasta huolimatta kehitys oli huomattavaa. Hevonen kävi kuukauden aikana pienissä estekilpailuissa saaden puhtaalla radalla sijoituksen 70 cm luokasta ja sen varmuus esteillä lisääntyi niin että se kotiin haettaessa hyppäsi helposti ja innokkaasti jopa metrin oksereita.

Nuorempi hevoseni Fernand oli Karoliinalla lähes kaksi vuotta koulutettavana saman ikäisen varsan seurana. Kouluttaminen sisälsi muun muassa kuljetukseen liittyvät asiat, ajo-opetuksen, irtohypytyksen, juoksutuksen ja sisäänratsastuksen. Energinen ja varsana erittäin orimainen hevonen on kehittynyt itsevarmaksi, luottavaiseksi ja kuuliaiseksi ratsunaluksi, jonka kanssa toimiminen on helppoa kaikissa tilanteissa.

Hanne-Mari Kiuttu

Poju

Poju 9 v. tuli omistukseeni kesäkuussa 2012 ja sitä ennen se oli ollut vielä montéssa saman vuoden maaliskuussa. Sillä oli kuitenkin jonkun verran hypätty, mutta hevonen kulki aivan väärinpäin pää taivaissa ja esteillä niin lujaa kun pääsi.

Poju siirtyi syyskuun alussa 2012 Karoliinan ratsutettavaksi esteille ja homma aloitettiin ihan nollasta. Karoliina hyppäsi säännöllisesti joka viikko joskus parikin kertaa. Ensin opetettiin, että hypätä voi ihan rauhassa ja pikku hiljaa hevonen alkoi kuuntelemaan ja hyppy muuttui aivan erinäköiseksi.

Hevonen muuttui syksyn aikana aivan erilaiseksi, oppi kuuntelemaan, odottamaan ja siitä myös näkee, että se oikeasti alkoi nauttia hyppäämisestä. Loppuvuodesta 2012 mentiin ensimmäisiin harjoituskisoihin ja tuloksena puhdas rata. Kaikki turha hössötys oli saatu kitkettyä jo pois.

Tämän jälkeen ollaan käyty kisoissa, joissa hevonen on mennyt hienosti ja hyppytekniikka on parantunut koko ajan. Talvella oltiin Karoliinan tallissa muutaman kuukauden ajan, jossa myös hevonen hoidettiin erittäin hyvin ja asiantuntevasti.

Karoliina opetti Pojulle myös hiihtoratsastuksen salat miehensä Samin kanssa ja hiihtoratsastuskisoissa tuli 3. sija. Karoliina jatkaa edelleen hyppäämistä Pojulla ja tavoitteena tulevana kesänä 2013 on kansalliset SH-luokat ja avoimet metrit. Tulevaisuudessa mahdollisesti myös suomenhevosten SM-kisat.

Olen hyvin tyytyväinen yhteistyöhömme Karoliinan kanssa ja voin lämpimästi suositella ratsutuspaikkaa muillekin.

Minna Alho

 

 

Palautetta ratsastuskoulusta :

"Tyttöni on viihtynyt teillä kovasti. Tiimiläisillä on siellä mukava meininki
ja ainakin meidän puolesta (niillä tunneilla missä käydään) voi sanoa,
että kaikki auttavat toisiaan ja oppilaiden puolella on hyvä
yhteishenki. Tuukan oheisista tytär pitää paljon. Tuukka on kuulemma
tosi mukava ja näkee, että hän osaa olla hyvin lasten ja nuorten
kanssa. Tunneilta tullaa välillä niin posket punaisina ja on ollut
tosi mukavaa :) Teillä on myös mielestäni erittäin hyvä, tasokas opetus ja tasokkaat hevoset. Itsekin, kun välillä näistä pääsen nauttimaan:) On hieno päästä ratsastamaan hyvillä hevosilla ja ammattitaitoisen opettajien kanssa!"

-Tiimiläisen äiti

 

"Olen viihtynyt alkeiskurssilla todella hyvin! Karoliina Mönkkönen sekä tuuraamassa pari kertaa ollut Jenni ovat olleet ainakin minulle todella mahtavia opettajia!  Näin aralle ja epävarmalle aikuiselle juuri sopivaa ohjausta. Olen kokenut monta kertaa ylittäneeni itseni, mutta turvallisesti ja se on mielestäni iso juttu. Olen ehkä oppinut vähän ymmärtämään hevosta ja nautin jo pelkästään hevosten seurasta erilailla kuin aikaisemmin.

Karoliinassa parasta on ollut rauhallisuus ja se kuinka hän on tulkannut meille koko ajan hevosen käytöstä ja miten hyvin hän huomaa myös meidän mielentilat ja osaa sanoittaa sitä meille, kuinka meidän oma tunne vaikuttaa hevosen käytökseen. Jenni taas toi uusia näkökulmia esiin omalla opetuksellaan ja jatkoi myös rauhallisella tyylillä. "

-Alkeiskurssilainen Anu

 

"Kiitos ihan tosi paljon! On ollut ihan kauheaa töissä, ja tallilla
siitä pääsee kyllä irti ja opettajat sekä ratsut ovat olleet ihan
loistavia. Ihan mahtavaa, että teillä on näin kiva harrastaa, mutta
silti oppii asioita eikä ole mitään jees-jees-meininkiä.

Kiitos siis tosi paljon, mie vaan täällä hymyilen kun mietin miten
kivaa on tallilla ollut."

-Aikuisharrastaja