Equillence Center Tavela

Hevoset

Opetusratsumme viettävät mukavaa hevosen elämää pareittain ja pienissä porukoissa tarhaten, kesällä laiduntaen. Hevosten hoito on ensiluokkaista, niitä lihashuolletaan ja läpiratsastetaan säännöllisesti. Joukossa on niin kokeneita konkareita kuin kehityskelpoisia tulevaisuuden lupauksiakin. Suuri osa hevosistamme kisaa säännöllisesti oppilaidemme ja osin henkilökuntamme kanssa.

Opetuskäyttöön on valikoitu 18 monipuolista ratsua, joista 5 on poneja. Jos sinulla on hevosistamme kivoja kuvia, tarjoa niitä ihmeessä myös kotisivuillemme! (ratsastuskoulu@equillence.fi)

Hevoset

s8

ESH-ruuna Finaal ”Finaal, Finski”

s. 2004 / heA / re 110cm / säkä n. 167cm

Helppo ja mutkaton ruuna, erittäin varma hyppääjä. Sopivan herkkä avuille ja erittäin helpot askeleet istua. Hoitaessa hieman velikulta. Kisatilanteessa innostuu joskus, ei kuumu mutta saattaa heittää perää. Maastossa vain kokeneiden ratsu. Ratsastuskouluoppilaiden mestari vm. 2016 junioreissa.

Vinha3

SH-tamma Vieskerin Vinha ”Vinha”

s. 2007 / heB / re 90cm / säkä n. 162cm

Todella kiltti ja utelias suomenhevostamma. Rakastaa kaikkea huomiota ja hellyyttä. Herkkä ratsastaa ja suokille harvinainen, kevyt ja helppo laukka. Opettaa ratsastajalle pehmeää apujen käyttöä, ei kestä suussa roikkumista. Toimii kaikentasoisten tunneilla, erittäin kiltti. Kiva ja yritteliäs myös hypätessä! Maastovarma.

PV-ruuna Cosmopolitan ”Cosmo ”

s. 2013 / ko heB-heA / re 90cm / säkä 173cm

Hieno raamikas kouluruuna ,joka osittain tuntikäytössä. Karoliina kouluttaa ja kilpailuttaa eteenpäin kouluratsastuksesta. Äärimmäisen kiltti ja sydämellinen herra, joka yrittää aina parhaansa. Turvallinen hoitaa ja maastoilla.

Toimii vain kokeneempien ratsuna isojen liikkeidensä vuoksi.

PWB-ruuna Lunapark ”Late”

s. 2006 / heA / re 110-120cm / säkä n. 170cm

Symppis ruuna isoilla ja laadukkailla liikkeillä. Kisannut esteitä 120-tasolle asti sekä antaa paljon fiiliksiä osaavammille ratsastajille !

Vennituntsarit2

BWP-tamma Vendetta R ”Venni”

s. 1998 / heA-vaB / (re 110cm) / säkä n. 165cm

Venni on loistava opetusmestari eri tasoisille ratsastajille. Innostuu sitä enemmän työstä mitä enemmän vaaditaan. Herkkäsuinen ja menevä, mutta vaatii ratsastajalta istuntaa ja jalkaa. Isoliikkeinen. Hypännyt nuorempana jopa 130-ratoja, osaava myös koulupuolella johon nykyään keskittyy. Maastossa reipas, varma ja mukava. Seurallinen ja kiva käsitellä.

Viivi3

Holsteiner-tamma Valentine’s Day ”Viivi”

s. 2005 / heA / re 120cm / säkä n. 163cm

Kaunis ja hyväsukuinen tamma. Herkkä ja miellyttävä ratsastaa, lahjakas hyppääjä. Sopii erityisesti kokeneille ratsastajille. Hieman tammamainen käsitellä.

Nikita2

WPB-tamma Smiling Nikita ”Nikita”

s. 2008 / heA / re 110cm / säkä n. 152cm

Näppärä ylikokoinen ponitamma osaavammille ratsastajille, menee kyllä välillä myös jo helpoimpiakin tunteja. Tamma isolla T:llä, joten hieman säpäkkyyttä ja omaa tahtoa löytyy. Osaava ja toimiva ratsu, hyppää erittäin kivasti. Todella suosittu tunneilla, nykyään meillä täysipäiväisessä tuntikäytössä.

PV-ruuna Sasu (osittain tuntikäytössä )

s. 2010 / heB-heA / re 90-100cm / säkä n. 162cm

Laadukas pikku ruuna isolla sydämellä varustettuna. Kiltti hoitaa ja maastoilla. Innokas hyppääjä !

Rist.-ruuna Rajalan Lupaus  ”Väinö”

s. 2008 / heB / re 100cm / säkä n. 168cm

Erittäin positiivisen asenteen omaava, utelias ja yritteliäs ruuna. Kiltti käsitellä, tosin hieman leikkisä luonteeltaan. Melko isoliikkeinen ja menevä kaveri. Tarkka jaloistaan esteillä.

Calle

FWB-ruuna Daffodil’s Calle ”Calle”

s. 2001 / heA-vaB / re 120cm / säkä n. 163cm

Miellyttävä opetusmestari lajiin kuin lajiin. Sopii kaikentasoisille, on myös varsin maastovarma. Kiltti hoitaa, mutta vetopaniikkiherkkä eli ei saa sitoa kiinni. Callelta puuttuu oikean puoleinen silmä, mutta tämä ei vaikuta erityisesti ratsastuksessa tai käsitellessäkään.

Tori-ruuna Cromwell ”Rölli”

s. 2002 / heA-vaB / re 110cm / säkä n. 162cm

Osaava ja miellyttävä herrasmiesruuna. Hypännyt nuorempana 120-tasolla.  Joka naiselle (ja miehelle) sopiva pikkumusta! Mukava myös käsitellä. Kiltti maastossa. Startannut myös paraluokkia.

PV-tamma Lireti ”Lilli ” synt. 2012 , säkä n 160cm

Ko HeA+ vaihdot , re 100cm

Erittäin laadukas ja osaava all round tamma ,joka opettaa ratsastajilleen pehmeää ja eleetöntä ratsastusta . Todella kiltti ratsastaa ja hoitaa ,mutta herkkyytensä vuoksi toimii vain osaavampien ratsuna :)

SWB-tamma Queen ”Viineri ”

s. 2009 / HeA / re 110 cm / säkä n. 160cm

Erittäin laadukas pikkutamma, jolta löytyy mukavasti luonnetta ja liikettä!

Ponit

Fellatuntsarit

DSP-tamma Holböllgårds Felantine ”Fella”

s. 2001 / heA / re 100cm / säkä n. 140cm

Erittäin hyvin ratsastettu ja osaava poni  joka liikkuu omalla moottorilla. Antaa poniratsastajalle hyvää fiilistä, taitava hyppääjä ja mm. vaihtaa laukat helposti. Ei aivan aloittelijoiden poni herkkyytensä vuoksi. Maastossa kuumahko. Suloinen hoitaa.

Rist.tamma Musike ”Mussu ”

s. 2013  /HeB / re 90-100cm / säkä n 145cm

Oman arvonsa tunteva tamma neiti , joka on erittäin varma ja innokas hyppääjä . Tammamainen hoitaa, laita käytävällä kuntoon , ratsastaessa laiskoahko ellei ole kyseessä estetunti :)

Huzul-ruuna Wado ”Wado”

s. 2007 / heB / re 80cm / säkä n. 135cm

Todella kiltti ja söpö poniruuna. Sopii erinomaisesti lapsille, mutta jaksaa kantaa pienikokoisen aikuisenkin. Erittäin varma ja kiva hypätä. Mukava myös maastossa! Kiltti käsitellä, livistää kuitenkin helposti karsinasta omille teilleen tilaisuuden tullen. Erittäin ahne.

Ponitamma El Rea ”Reiska”

s. 2014 / ko HeB / re 80-90cm / säkä  147cm

Vielä kokematon ,mutta hyvin yritteliäs ja laadukas nuori poni . Omaa miellyttävät liikkeet ja kivan hypyn. Turvallinen maastossa . Kiltti hoitaa ja käsitellä.

Welsh poniruuna Goldriver Wildsky ”Vilho”

s. 2015 / ko HeA + vaihdot / re 90cm / 139cm

Vielä nuori ,mutta todella laadukas niin esteillä kuin koulussa.Yksityisomistuksessa ,osittain tuntikäytössä. Kilpailee tavoitteellisesti omistajansa kanssa esteillä ja koulussa.