Equillence Center Tavela

Henkilökuvaus

[one_half]

Karoliina Kovanen

– vaikeuksien kautta voittoon

Karoliina on kunnianhimoinen nuori ratsastaja, joka on työskennellyt ratsuttajana Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa hyvin tuloksin. Karoliina on maatalon tyttö, jossa hän vastasi parisataa päisen eläinlauman päivittäisestä hoidosta jo 6-vuotiaasta lähtien. Karoliinalle tärkeää on erilaisten eläinten hyvinvointi ja ymmärrys. Tämä yhdistettynä terveeseen maalaisjärkeen on ollut toimiva yhdistelmä myös hevosten kanssa.

Karoliinan ratsastusharrastus ja ura alkoi 4-vuotiaana, kun hän totesi ruokapöydässä vanhemmilleen tahtovansa olympialaisiin esteratsastuksessa. Sillä tiellä ollaan edelleen. Tuon päivän jälkeen Karoliina on ollut lähes päivittäin tekemisissä hevosten kanssa.

Ensimmäinen oma hevonen tuli Karoliinan ollessa 6-vuotias. Kilpauransa Karoliina aloitti 9-vuotiaana ponillaan Kotimäen Lovely. Poni oli tuittupäinen ja vaikea, riepotellen nuorta tyttöä useasti ympäri Teiskon peltoja. Poni opetti pikkutarkkaan ratsastukseen, se ei hypännyt ellei sitä tuonut täydellisesti esteelle. Tämän ponin ansiota onkin Karoliinan tunnettu pikkutarkkuus ratsastuksessa. Asiat tehdään hyvin ja tarkasti – ei melkein. Tätä Karoliina opettaa myös valmennettavilleen ja työntekijöilleen.

[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]

Vuosien varrella hevoset ja ponit ovat vaihtuneet, mutta sama linja ratsastuksessa ja hoidossa on säilynyt. Hevoset hoidetaan kaatosateessa, yöllä, päivällä, kuumeessa ja kiukkuisenakin. Karoliina on tottunut vaatimattomiin olosuhteisiin, hän mm. treenasi lähes koko juniorikautensa ratsastaen vain pellossa saavuttaen tuona aikana mm. SM-hopeaa joukkue-esteratsastuksessa sekä useita kansallisia sijoituksia ja voittoja. Maneesi ei ole tuloksien tae, toki helpottaa hevosten liikuttamista.

Karoliinan mielestä nykyihmiset tuudittautuvat liian helposti vain helppoon harrastamiseen. Pitäisi olla maneesi, automaattihevonen ja kaikki valmiina hoidettuna. Toki tuo on kiireiselle nykyihmiselle helppoa, mutta opettaako se lopulta hevosista mitään. Hevoset eivät osaa vaatia maneeseja tai muita hienouksia, vaan ne odottavat ratsastajaltaan määrätietoisuutta ja reiluutta.

Juuri tuon hevosten rehellisyyden ja aitouden vuoksi, Karoliinaa kiinnostavat varsinkin kaikenlaiset ns. ongelmahevoset. Hevoset, jotka usein ovat vain väärinymmärrettyjä. Karoliina on ratsastanut lähes 350 hevosta ja kokemus erilaisista hevosista on ensiarvoisen tärkeää hänelle urallaan. Suurimmat opettajat Karoliinan uralla ovat olleet hevoset, Christopher Wegelius, Yrjö Suomus sekä muutama muu ”vanha hevosmies”.

Tällä hetkellä Karoliina kilpailee kansallisella tasolla koulu- ja esteratsastuksessa, sekä satunnaisesti myös kenttäratsastuksessa. Hän on esittänyt hevosia Oripäivillä, Laatuarvostelussa sekä useissa eri näyttelyissä. Hän on valmistellut useita oreja Oripäiville mm. Ruotsissa Stall Millegarnessa mikä on historiallisen orin Camaro M:n kotitila.

Karoliina on saavuttanut useita voittoja ja sijoituksia kansalliselta  tasolta, SM-hopeaa joukkue-esteratsastuksesta, useita mitaleja alue- ja seuratasolta koulussa ja esteissä sekä ratsastanut usean nuoren hevosen nuortenhevosten finaaleihin sekä Laatuarvostelun palkittaviksi. Hänet myös valittiin hiljaiseen olympiaprojektiin,jossa tavoitteena oli kansainvälinen kärki esteratsastuksessa vetäjänä kolminkertainen olympia esteratsastaja. Karoliina luopui kuitenkin henkilökohtaisista syistä projektista.

Suunta on ylöspäin ja tavoitteena tulevaisuudessa on Suomen kärki sekä kansainvälinen kilpaileminen. Uusien puitteiden myötä mittakaava kaikessa hevostoiminnassa kasvoi kertaheitolla kesän 2014 aikana. Myös pienimuotoinen kasvatustoiminta jatkuu sekä uuden tiimisysteemin kehitys ratsastukseen. Vielä edessä joskus siintää sitten lakinaisen ura, oma tila ja mitä muuta…

Karoliina kiittää tukijoitaan, perhettään, valmentajiaan sekä useita eri auttajiaan/työntekijöitään ja ystäviään, jotka ovat kulkeneet mukana myös vastatuulessa ja uskoneet Karoliinaan. Tärkeät ja luotettavat yhteistyökumppanit ovat menestymisen edellytys!

Kiittäen,
Karoliina