Tunnit ja kurssit

Ratsastuskoulussamme pyörii viikkotunnit maanantaista sunnuntaihin. Aloitamme uusia ryhmiä tarpeen mukaan, kysele siis rohkeasti!  Erilaisia tehopäiviä ja viikonloppukursseja löydät lisäksi tapahtumakalenteristamme. Tuntihinnat löydät hinnastostamme. Kaikki kyselyt ja varaukset ratsastuskoulun puhelimeen 044-9755596 tai sähköpostitse ratsastuskoulu@equillence.fi.

Tutustu tuntilukujärjestyksiin sivun alalaidassa. Syyskausi 2018 on meillä 6.8-23.12.2018. Kevätkausi 2019 tulee olemaan 2.1-18.6.19.

Meille ovat tervetulleita niin rennosti harrastavat kuin tavoitteellisesti valmentautuvatkin! Yhteistä kaikille ratsastajille on halu oppia lisää. Syksystä 2017 alkaen tehostimme vielä opetusta ja muutimme ryhmäkoot max. 6 ja 4 hengen ryhmiksi. Ryhmiä löytyy erilaisilla painotuksilla, valitse siis mieleisesi ryhmä. Estevalmennuksia myymme vain toisena viikkotuntina, muut ryhmät ovat avoimia kaikille! Maastossa käymme kelin salliessa silloin tällöin niin hevosten kuin ratsastajienkin mielenvirkistykseksi.

Eläkeläisille ja opiskelijoille myönnämme -15% alennuksen omaksi ryhmäksi kootusta tunnista, kerää siis oma ryhmä (väh. 3 henkeä) ja saatte alennusta!

Viikkotunnit normaalisti syksyllä 2018: 

  • ma, ti ja pe klo 16-21
  • ke klo 11-12 ja 17-21
  • to klo 17-21
  • la klo 10.30-14(15)
  • su klo 16-20

Yksityis- tai oman ryhmän tunteja mahdollista järjestää sovitusti viikkokohtaisesti! Yksityistunneilla myös mahdollisuus Centered riding® -ohjaukseen sekä bodyworkiin. 

Eri päivinä tarjolla eri opettajien tunteja

Meillä opettavat Oona Pekkala (ma, ti + päivätunteja, Centered riding®), Karoliina Kovanen (estevalmennukset), Milja Luostarinen (su) sekä Sami Bållstedt (to, la, ke-ilta). Heppailutunteja sekä perjantain helppoja ryhmiä pitää Jenni Antman-Ylinen. Voit tutustua opettajiimme tarkemmin "Tilat ja henkilökunta"-sivulla.

Alkeiskurssi syksyllä 2018

Aloitimme elokuun lopussa alkeiskurssin, joka on avoin sekä lapsille että aikuisille. Kurssi pidetään lauantaisin klo 10.30-12.00 ja sen kesto on aina 90min per kerta. Mukaan mahtuu ja ehtii vielä! Harjoittelemme yhdessä hevosen hoitoa, varustamista ja ratsastusta. Ratsastuksen osuus kasvaa tunneilla koko ajan hevostaitojen karttuessa. Kurssi aloitetaan heti kun sopiva ryhmä on saatu kasaan (kurssille otetaan 6 henkeä) ja jatkamme kurssia aina joululomaan asti. Kurssille voi osallistua kausikortilla 37,00e/krt tai ostaa 10 kortin hintaan 410e/krt. Alkeiskurssilaiset ovat vakuutettuja tallin puolesta.

Kysy paikkoja!!

Drive in -talutusratsastus perjantaisin klo 18.00

Tervetuloa kokeilemaan ratsastusta, käytössä niin pikkuponeja lapsille kuin isojakin hevosia jos esim iskä tahtoo kokeilla lajia! Oma taluttaja hyvä olla mukana, tarvittaessa avustamme. Talutukseen ei tarvitse varata erikseen aikaa: kaikki halukkaat pääsevät ratsaille saapumisjärjestyksessä. Tallille tulee kuitenkin saapua heti klo 18! Kypärän saa lainaan paikan päältä. Hinta edullinen 5e/10min.

Talutusratsastus jatkuu taas syyskaudella 10.8 alkaen joka viikko.

Heppailutunnit alle 9-vuotiaille ja muille kiinnostuneille

Heppailutunneilla tutustutaan hevoseen eläimenä ja harjoitellaan joka kerta ratsastuksen lisäksi päivän teeman mukaan jotain hevosiin liittyvää.  Tunneilla selviää vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka laitan hevosen kuntoon ratsastustunnille? Miten heppa kertoo mitä se ajattelee? Minkä rotuisia hevosia tallissa asuu? Mitä hepat syö? Talutetaanko hevosta kuin koiraa? Sopii hyvin perheen pienimmille ja muille innokkaille.

Heppailutuntien kesto on 75min ja tuntien sisältö on erilaista hevosten kanssa tapahtuvaa toimintaa ja oppimista tallin tavoille. Tunneilla kokeillaan ratsastusta, vikellystä sekä kärryajelua vaihtelevasti. Heppailuopena toimii Jenni. Ajankohta on syksyllä 2018 maanantaisin klo 16.30-17.45, meillä ei ole syyslomataukoa. Jos kyselyitä tulee paljon, voimme harkita myös viikonlopulle toisen heppailuryhmän perustamista!

Heppailut sopivat noin 5-vuotiaasta eteenpäin kaikille lapsille. Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan ja auttamaan tunneilla, mutta aivan lapsesta riippuen tämä ei ole välttämätöntä. Kypäriä on lainattavissa satulahuoneesta. Hinta heppailutunneille on 25e/kerta tai 230e/10x kortti. Varaukset ratsastuskoulun puhelimeen tai sähköpostiin!

Team Equillence

Haluatko ratsastaa tavoitteellisesti ja ehkä kilpaillakin?

Team Equillence on suunnattu tavoitteellisille ratsastajille. Valitse edullisista pakettihinnoista sinulle sopivin (esim. 2x viikossa pienryhmätunti + 1 itsenäinen ratsastus viikossa) ja valmentaudu tavoitteellisesti ilman oman hevosen vaatimaa aikaa/rahaa. Tunnit pääsääntöisesti pienryhmissä, toki rästimään voi tulla normaaliryhmäänkin.

Valmennusryhmäläiset ratsastavat pääasiassa vakihevosilla, kuitenkin välillä muiltakin ratsuilta oppia saaden. Itsenäinen ratsastus lauantaisin mahdollistaa opitun soveltamista ja hevosen työskentelyn harjoittelua valvotusti mutta itsenäisesti. Team Equillencelaisille tarjoamme edullisemmin myös hevosten kisavuokrat, tiimivaatteet sekä osan oheispalveluistamme. Mahdollisuus osallistua tallin ulkopuolisiin kisoihin! Säännöllisesti kokouksia, joissa suunnitellaan tulevaa ja jaetaan kokemuksia. Pidämme jatkuvasti myös erilaisia teemailtoja esimerkiksi kisapaikalla toimimisesta, hevosen hoidosta ja valmentamisesta ym. Tarkoituksenamme on kasvattaa tiimiläisistä hevosten ehdoilla toimivia taitavia ratsastajia, jotka erottuvat edukseen niin tiedoiltaan kuin taidoiltaankin.

Tutustu tarkemmin tiimien toimintaan

Tuntilukujärjestys syksy 2018

Syyskauden tunnit varattavissa nyt!

Lisäksi Drive In -talutusratsastusta perjantaisin klo 18 alkaen. Tulkaa paikalle heti tasalta, ratsastamaan pääsee saapumisjärjestyksessä!

  MA 
ope: Oona
TI 
ope: Oona
KE
ope: Sami
TO 
ope: Sami
PE
ope: Karoliina
LA
ope: Sami
SU 
ope: Milja
KLO
8.00-10.00
maneesin huolto     maneesin huolto      
      11-12
heB koulupain (6)
OONA
    10.30-12
alkeiskurssi
90min tunnit
(6)
 
KLO
15.00-16.00
          12-13
heB yleis (6)
 
KLO
16.00-17.00
heB estepainotteinen
(4)

junnut
perusmerkki (6)
yksityis-/paritunti
mahdollisuus
yksityis-/paritunti
mahdollisuus
junnut jatko 2.
(6)  JENNI
13-14
yks.tunti
perusmerkki/
takaisin satulaan
(6)
KLO
17.00-18.00
estevalm.
tavoitteelliset
(4)
KAROLIINA
+ 16.30-17.45
heppailutunti
JENNI

heA estepain.
(4)
estevalm.
minitiimi (4)
heB kouluvalm.
(4)
perusmerkki - heC yleis (6) 
JENNI

14-18
valvotut itsenäiset ratsastukset
heB estepain. (6)
KLO
18.00-19.00
yks.omistajien kouluvalm. (4)
KAROLIINA
heB koulupain. (6) estevalm.
harrastetiimi
(4)
heC estepain. (6)
- 1 PAIKKA!

estevalm.
tavoitteelliset (4)
  heA yleis (4)
KLO
19-00-20.00
heB yleis (6) heA+
kouluvalm.
(4)
äijäryhmä (4) heB koulupain. (6) estevalm.
yksityiset (4)
  heB-A kouluvalm. (4)
KLO
20.00-21.00
heB-A
kouluvalm(4)
perusmerkki /
takaisin satulaan (4)
heA kouluvalm.(4) heA kouluvalm.(4) estevalm.
tavoitteelliset (4)