Equillence Center Tavela

Tilat ja henkilökunta

Equillence Center Tavela tarjoaa erinomaiset puitteet harrastamiseen. Perinteikkäässä kartanomiljöössä on helppo urheilla ja viihtyä! Lisäksi meille on hyvät kulkuyhteydet, esimerkiksi bussilla pääsee suoraan porteille. Tutustu myös Tavelan kotisivuihin.

 • EU-määräysten mukaiset tallitilat, ratsastuskoulun isompi talli sekä kaksi erillistä yksityistallia (pesukarsina, asialliset varuste-, rehu- ja kuivaustilat)
 • Toimivat ja siistit sosiaalitilat ratsastajille
 • Uusitut hiekkapohjaiset tarhat, kesäisin paljon laitumia
 • Maneesi, jonka pohjaa ylläpidetään erinomaisessa kunnossa
 • Kenttä, jonka pohja uusittu kesällä 2017
 • Ruohokenttä esteineen 2014
 • Kansallisen tason estekalusto erikoisesteineen
 • Maastoesterata muokattavilla esteillä, ruohopohjainen
 • Uittoranta
 • Hyvät maastot sekä ratsastuspellot
 • FilmMe- kuvausjärjestelmä maneesissa 

 

Henkilökunta

Karoliina Kovanen

Karoliina Kovanen lanseerasi yrityksen Equillence vuonna 2012 palvelemaan monipuolisesti asiakkaitaan sekä alkoi työstämään erilaisten hevosten ongelmia. Karoliina on jo pitkään halunnut tarjota monipuolisen palvelukeskuksen kaikkine palveluineen niin hevosille kuin niiden ratsastajillekin. Nyt yhteistyö Tavelan kanssa viimein mahdollistaa sen.

Karoliina on nuori kunnianhimoinen ratsastaja, jonka kilpailulliset tavoitteet yltävät aina kansainväliselle tasolle asti. Nyt Karoliina kilpailee kansallisella tasolla esteillä ja  koulussa sekä kentässäkin. Keväällä 2019 Karoliina suoritti ravivalmennuksen vastuuvalmentaja lisenssin sekä aikoo suorittaa C-ajolupakortin mikä mahdollistaa monteratsastuksen raveissa. Työkseen Karoliina ratsuttaa ja kilpailuttaa eri tasoisia ratsuja este-, koulu -ja kenttäratsastuksessa, esittää niitä näyttelyissä ja opettaa nuoria ratsun taipaleelle. Hän on toiminut ratsuttajana Suomessa, Virossa, Saksassa ja Ruotsissa. Omaa tallia pyörittänyt vuodesta 2009. Karoliina pitää tärkeänä järjestystä, hevosten hyvää käsittelyä ja hoitoa, ja aikoo näihin panostaa jatkossakin. Karoliina haluaa, että jokainen hevonen pääsee liikkumaan riittävästi, ulkoilee paljon, karsinoissa on kunnolla kuiviketta sekä rehut ovat hyvälaatuisia.

Karoliina vastaa yrittäjänä toiminnan pyörittämisestä sekä vastaa täysin yksityishevosten palveluista, valmennuksista ja kiinteistöistä. Samalla hän ehtii valmentamaan joitakin ratsukoita myös esteillä. Muut hommat Karoliina jättää toisten ammattilaisten käsiin.

Taina Sarvikas

Taina on ratsastuksenopettaja Ylöjärveltä ja opiskelee tällä hetkellä Master-ratsastuksenopettajaksi Ypäjän hevosopistolla. Kilpailee ja valmentautuu itse säännöllisesti kouluratsastuksessa oman hevosensa kanssa, mutta työskentelee päivittäin myös estehevosten parissa. Omassa opetuksessaan Taina painottaa hyvää istuntaa ja sen kautta pehmeää vaikuttamista. Opettaa mielellään kaikentasoisia ryhmiä lapsista valmennusryhmiin saakka.

Taina opettaa Tavelassa marraskuusta 2018 alkaen maanantaisin ja tiistaisin.

Henna-Riikka Väisänen

Henna-Riikka on opettanut kaiken ikäisiä ratsastajia ympäri Pirkanmaata ,ja kilpailee kenttäratsastuksessa aivan kv-tasolla, mm. SM neljäs vuonna 2019 . Henna-Riikka on iloinen ja energinen ope ,joka taitaa sekä este että kouluratsastuksen

Karoliina Mönkkönen

Hei. Olen Karoliina Mönkkönen, pitkän linjan hevosihminen ja ratsastuksenopettaja. Olen ollut opettajana Tavelassa aiemminkin ja jotkut saattavat muistaa minut noilta ajoilta. Koen vahvasti, että hyväksi ratsastajaksi ei tulla vain ratsastamalla, vaan tarvitsemme lisäksi monipuolisesti muitakin harjoitteita toisista lajeista. Itselleni tärkeimmät asiat ratsastuksen ohella löytyvät itsepuolustuslajien parista. Ja tästä syystä opetuksessani tänä päivänä painottuu sekä mielen- että kehonhallinta. Myös ihmisten ja hevosten käytös- ja liikemallien ymmärtäminen autta meitä suhtautumaan harjoitteluun ja yhdessä toimiseen avoimemmin ja empaattisemmin. Mikään asia ei ole pelkkää tekniikkaa tai mielen hallintaa. Tarvitsemme molempia.

Tallityöntekijät

Olemme tarkkoja hevosten hyvästä hoidosta ja siksi meillä työskenteleekin vain kokeneita ja koulutettuja työntekijöitä, ja heidän toimintaansa ohjataan säännöllisesti! Meillä on alan oppisopimusopiskelijoita ja lisäksi eri oppilaitosten harjoittelijat ovat myös aina tervetulleita!

Jenni

Jenni on -84 syntynyt, lähes koko ikänsä hevosharrastuksen parissa ollut tallimestarimme sekä harrasteohjaaja, kohta valmis ratsastuksenohjaaja.  Jenni on tallin ja hevosten hoidossa tarkka ja huolellinen. Aina valmiina auttamaan. Erityisen tärkeää on hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tallityössä oltava hyvät hevosten käsittelytaidot sekä siisti ympäristö.

Jenni  opettaa syksystä 2019 keskiviikkoisin klo 16-21. Lisäksi hän vastaa ratsastuskoulun puhelimesta ja maililiikenteestä, kysy siis rohkeasti :) 

Jenni haluaa kehittää itseään niin työssään hevostenhoitajana kuin myös ratsastajana ja ohjaajana. Erityisesti esteratsastus kiinnostaa ja siihen on tarkoitus tulevaisuudessa panostaa myös kisakentillä.

Muut työntekijät

Nea Rasilainen, työskentelee meillä tallityöntekijänä viikonloppuisin

Nea Nieminen, kisatiimimme jäsen ja hän työskentelee meillä tuurausvuoroissa

Kirsi Vetämäjärvi , työskentelee meillä yksittäisissä vuoroissa