Tilat ja henkilökunta

Equillence Center Tavela tarjoaa erinomaiset puitteet harrastamiseen. Perinteikkäässä kartanomiljöössä on helppo urheilla ja viihtyä! Lisäksi meille on hyvät kulkuyhteydet, esimerkiksi bussilla pääsee suoraan porteille. Tutustu myös Tavelan kotisivuihin.

  • EU-määräysten mukaiset tallitilat, ratsastuskoulun isompi talli sekä kaksi erillistä yksityistallia (pesukarsina, asialliset varuste-, rehu- ja kuivaustilat)
  • Toimivat ja siistit sosiaalitilat ratsastajille
  • Uusitut hiekkapohjaiset tarhat, kesäisin paljon laitumia
  • Maneesi, jonka pohjaa ylläpidetään erinomaisessa kunnossa
  • Kenttä, jonka pohja uusittu syksyllä 2013
  • Ruohokenttä esteineen 2014
  • Uusi kansallisen tason estekalusto erikoisesteineen
  • Maastoesterata muokattavilla esteillä, ruohopohjainen
  • Uittoranta
  • Hyvät maastot sekä ratsastuspellot

Henkilökunta

Karoliina Kovanen

Karoliina Kovanen lanseerasi yrityksen Equillence vuonna 2012 palvelemaan monipuolisesti asiakkaitaan sekä alkoi työstämään erilaisten hevosten ongelmia. Karoliina on jo pitkään halunnut tarjota monipuolisen palvelukeskuksen kaikkine palveluineen niin hevosille kuin niiden ratsastajillekin. Nyt yhteistyö Tavelan kanssa viimein mahdollistaa sen.

Karoliina on nuori kunnianhimoinen ratsastaja, jonka kilpailulliset tavoitteet yltävät aina kansainväliselle tasolle asti. Nyt Karoliina kilpailee kansallisella tasolla esteillä ja toisinaan koulussa ja kentässäkin. Työkseen Karoliina ratsuttaa ja kilpailuttaa eri tasoisia ratsuja, esittää niitä näyttelyissä ja opettaa nuoria ratsun taipaleelle. Hän on toiminut ratsuttajana Suomessa, Virossa, Saksassa ja Ruotsissa. Omaa tallia pyörittänyt vuodesta 2009. Karoliina pitää tärkeänä järjestystä, hevosten hyvää käsittelyä ja hoitoa, ja aikoo näihin panostaa jatkossakin. Karoliina haluaa, että jokainen hevonen pääsee liikkumaan riittävästi, ulkoilee paljon, karsinoissa on kunnolla kuiviketta sekä rehut ovat hyvälaatuisia.

Karoliina vastaa yrittäjänä toiminnan pyörittämisestä sekä vastaa täysin yksityishevosten palveluista, valmennuksista ja kiinteistöistä. Samalla hän ehtii valmentamaan joitakin ratsukoita myös esteillä. Muut hommat Karoliina jättää toisten ammattilaisten käsiin.

Oona Pekkala

Oona Pekkala on -87 syntynyt, Equillence Center Tavelan toiminnassa alusta asti mukana ollut ratsastuksenopettaja. Oona on valmistunut Ypäjältä ensin ratsastuksenohjaajaksi (2008) ja sittemmin ratsastuksenopettajaksi (2013). Hän on työskennellyt välissä myös Tanskassa kouluhevosia hoitaen ja ratsastaen. Oonaa itseään kiinnostaa erityisesti kouluratsastus, mutta hän opettaa mielellään myös esteitä, koska hyvä perusratsastus on lajissa kuin lajissa kaiken A ja O! Oona keskittyy opetuksessaan paljon istuntaan ja hevosen oikeanlaiseen työskentelyyn ja hän pystyy auttamaan myös raaempien/nuorten hevosten kanssa. Opettajana hän on ollut pidetty: sopivan napakka mutta aina iloinen. Oona valmistui kesällä 2018 Centered Riding® level 1 -ohjaajaksi ja hyödyntää myös näitä oppeja opetuksessaan. Yksityistunneilla voit pyytää istuntaharjoittelun lisäksi myös bodywork-apuja!
Harrastaa omalla isolla Alma-tammallaan pääasiassa koulua, mutta innostuu välillä hyppelemäänkin. Uuten lajivalloituksena Tavelan myötä on tullut myös vikellys, jossa Alma treenaa Oonan juoksuttamana maajoukkuetasolla ja voittikin vuonna 2017&2018 pari kansainvälistä kisaa ja PM-kultaa lasten luokassa. Mukana kulkee myös kääpiöpinseri Nuutti.

Tavelassa Oona opettaa maanantaisin ja tiistaisin sekä muidenkin päivien päivätunteja, ratsastaa jonkin verran ohessa ja auttaa tilojen kunnossapidossa. Oona on myös leirien pääopettaja. Auttaa mielellään kaikissa ongelmissa niin ratsastuksessa, hevosten hoidossa kuin muussakin toiminnassa, nykäise siis rohkeasti hihasta!
Oona jää äitiyslomalle lokakuun lopussa 2018, mutta hoitaa silloinkin kotoa käsin toimistohommia, ottaa varauksia vastaan ja on mukana vikellystoiminnassa mahdollisuuksien mukaan.

Sami Bållstedt

Sami on valmistunut ratsastuksenohjaaja Ypäjän hevosopistolta vuonna 2017. Opetustyöstä hänellä on jo pidempiaikainen kokemus, sekä hän on työskennellyt erillaisten hevosten kanssa mm. myyntitallit, ratsastuskoulut ja yksityiset. Ratsastustaustaa on jo pidemmän aikaa kaiken tasoisilla hevosilla. Opettaessaan Sami pyrkii keskittymään ratsukkoon intensiivisesti ja tehokkaasti jotta ratsukko/ratsastaja kehittyisi. Opetustyyli on rento, mutta myös vaativa. Opetuksessa Sami painottaa hevosten rehellistä liikkumista hyvin istuvan ja vaikuttavan ratsastajan alla. Oppiminen tapahtuu iloisella meiningillä!

Taina Sarvikas

Taina on ratsastuksenopettaja Ylöjärveltä ja opiskelee tällä hetkellä Master-ratsastuksenopettajaksi Ypäjän hevosopistolla. Kilpailee ja valmentautuu itse säännöllisesti kouluratsastuksessa oman hevosensa kanssa, mutta työskentelee päivittäin myös estehevosten parissa. Omassa opetuksessaan Taina painottaa hyvää istuntaa ja sen kautta pehmeää vaikuttamista. Opettaa mielellään kaikentasoisia ryhmiä lapsista valmennusryhmiin saakka.

Taina opettaa Tavelassa marraskuusta -18 alkaen maanantaisin ja tiistaisin sijaistaessaan Oonaa.

Jonna Varonen

Sunnuntain opettajaksi loppusyksylle 2018 on valittu Jonna Varonen, 21-vuotias ratsastuksenohjaaja Ypäjän Hevosopistolta. Valmistui aiemmin samaisesta koulusta hevostenhoitajaksi vuonna 2016. Jonna kilpailee ja valmentautuu esteratsastuksessa omalla nuorella suomenhevosellaan. Tunneillaan hän painottaa ratsastajan ja hevosen yhteistyötä ja sen parantamista.

Tallityöntekijät

Olemme tarkkoja hevosten hyvästä hoidosta ja siksi meillä työskenteleekin vain kokeneita ja koulutettuja työntekijöitä, ja heidän toimintaansa ohjataan säännöllisesti! Meillä on alan oppisopimusopiskelijoita ja lisäksi eri oppilaitosten harjoittelijat ovat myös aina tervetulleita!

Jenni

Jenni on -84 syntynyt, lähes koko ikänsä hevosharrastuksen parissa ollut Tallimestarimme. Ypäjällä harrasteohjaajaksi opiskeleva Jenni on tallin -ja hevosten hoidossa tarkka ja huolellinen. Aina valmiina auttamaan. Erityisen tärkeää on hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tallityössä oltava hyvät hevosten käsittelytaidot sekä siisti ympäristö. Jenni pitää maanantaisin ja perjantaihin myös heppailutunteja, joissa tutustutaan ja innostetaan lapsia mukavaan harrastukseen. Jenni haluaa kehittää itseään niin työssään hevostenhoitajana kuin myös ratsastajana ja ohjaajana. Erityisesti esteratsastus kiinnostaa ja siihen on tarkoitus tulevaisuudessa panostaa myös kisakentillä.

Mirella