Equillence Center Katajala

Henkilökunta

Opetuksestamme vastaavat vain koulutetut ammattilaiset, jotta opetuksen taso pysyy laadukkaana ja turvallisena. Tutustu alla henkilökuntaamme.

Karoliina Kovanen / kilparatsastaja, yrittäjä, ratsuttaja

Karoliina on työskennellyt hevosten kanssa likipitäen 15 vuotta ja on pitänyt omaa tallia vuodesta 2011. Hän on työskennellyt ammattiratsastajana Saksassa, Ruotsissa, Virossa sekä Suomessa. Valmentanut eritasoisia ratsukoita koulu- ja esteratsastuksessa, aina kansalliselle tasolle asti. Karoliina kilpailee viikottain kansallisella tasolla koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa, sekä nyt myös raviurheilussa - niin kärryillä kuin montessa. Jatkossa Karoliina keskittyy pääsääntöisesti kilpahevosten kehitykseen, myyntiin sekä raviurheiluun ja ratsastuskoulujen kehittämiseen Kangasalla. Katajalassa tuuraa opeja tarvittaessa sekä pitää kursseja.

Karoliina vaalii työntekijöidensä ammattitaitoa, hevosten ammattimaista käsittelyä sekä hyvää talli-ilmapiiriä. Karoliina haluaa kehittää ratsastuskoulujen ja hevosalan toimintaa terveenä yrityksenä ja ottaakin mielellään kaikenlaista suoraa palautetta vastaan.

Helena Saario / ratsastuksenopettaja

 • Helenalla on työkokemusta ratsastuksenopettajana Ylöjärvellä ja Kangasalla
 • kokemusta on myös kilpahevosten hoidosta ja ratsutuksesta Belgiasta ja Hollannista
 • kokemusta on myös koulu- ja kenttäratsastuksesta, mutta hän on kilpaillut pääasiassa
  esteratsastuksessa kansallisiin luokkiin asti.
 • ratsastuskouluyrittäjä vuodesta 2009
 • ratsastuksenopettaja (1999)
 • sairaanhoitaja  AMK  (2010)
 • eläinavusteinen neuropsykiatrinen valmentaja (2018)

Elina Salja / ratsastuksenopettaja

 • ratsastuksenopettaja Ypäjän Hevosopisto v. 2000
 • valmentajatutkinto Ypäjä 1999
 • maatilatalouden perustutkinto, hevosenhoitaja Ypäjä 1999
 • sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja (valmistuminen syksy 2018)
 • vammaisratsastuksen ohjaaja (valmistuminen syksy 2018)
 • yrittäjä vuodesta 2009
 • Elina on työskennellyt ratsastuksenopettajana Huittisissa ja Kangasalla
 • lisäksi Elinalla on useiden vuosien kokemus kilpahevosten ja hevosjalostuksen parissa
  työskentelystä Hollannissa, Belgiassa ja Saksassa
 • Elina on kilpaillut koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa kansalliselle tasolle asti

Jenniina Lamminpohja / ratsastuksenohjaaja, personal trainer ja tallityöntekijä

Jenniina on valmistunut hevosharrasteohjaajaksi 2012 sekä ratsastuksenohjaajaksi 2013.

Tällä hetkellä hän opiskelee töiden ohella liikunnan ammattitutkintoa, josta valmistuu syksyllä 2018 liikuntaneuvojaksi sekä personal traineriksi.

Jenniina on ratsastajana keskittynyt enemmän kouluratsastukseen sekä nuorten hevosten ratsutukseen. Kokemusta hän on kerännyt myös estepuolelta työskentelemällä Italissa kansainvälisen tason esteratsastajalle hoitaen ja ratsastaen hänen hevosiaan.

Nora Salminen / ratsastuskenohjaaja

Nora Salminen opiskelee ratsastuksenohjaajaksi ja valmistuu kesällä 2018. Lisäksi hän opiskelee vammaisratsastuksenohjaajaksi, johon valmistuminen 2018 syksyllä.

Nora kertoo olevansa positiivinen ja kannustava opettaja. Hänellä on kokemusta aluetason kilpailuista koulu-, este- ja kenttäratsastuksesta.

Jenni Antman-Ylinen / ratsastuksenohjaaja ja tallimestari

Jenni on -84 syntynyt, lähes koko ikänsä hevosharrastuksen parissa ollut Tallimestarimme sekä harrasteohjaaja. Ypäjällä ratsastuksenohjaajaksi opiskeleva Jenni on tallin- ja hevosten hoidossa tarkka ja huolellinen. Aina valmiina auttamaan. Erityisen tärkeää on hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tallityössä oltava hyvät hevosten käsittelytaidot sekä siisti ympäristö.

Jenni haluaa kehittää itseään niin työssään hevostenhoitajana kuin myös ratsastajana ja ohjaajana. Erityisesti esteratsastus kiinnostaa ja siihen on tarkoitus tulevaisuudessa panostaa myös kisakentillä.

Taina Sarvikas / master-opettaja

Taina on ratsastuksenopettaja Ylöjärveltä ja opiskelee tällä hetkellä Master-ratsastuksenopettajaksi Ypäjän hevosopistolla. Kilpailee ja valmentautuu itse säännöllisesti kouluratsastuksessa oman hevosensa kanssa, mutta työskentelee päivittäin myös estehevosten parissa. Omassa opetuksessaan Taina painottaa hyvää istuntaa ja sen kautta pehmeää vaikuttamista. Opettaa mielellään kaikentasoisia ryhmiä lapsista valmennusryhmiin saakka.

Taina opettaa Tavelassa marraskuusta 2018 alkaen maanantaisin ja tiistaisin, sekä Katajalassa perjantaisin.

Muu henkilökunta

Maria Hautere, tallityöntekijä arkisin