IMG_4908[1]

OPETUSHEVOSET JA PONIT

Opetusratsumme viettävät mukavaa hevosen elämää pareittain ja pienissä porukoissa tarhaten, kesällä laiduntaen. Hevosten hoito on ensiluokkaista, niitä lihashuolletaan ja läpiratsastetaan säännöllisesti. Joukossa on niin kokeneita konkareita kuin kehityskelpoisia tulevaisuuden lupauksiakin. Suuri osa hevosistamme kisaa säännöllisesti oppilaidemme ja osin henkilökuntamme kanssa.

Opetuskäyttöön on valikoitu 15 monipuolista ratsua, joista 3 on poneja. Jos sinulla on hevosistamme kivoja kuvia, tarjoa niitä ihmeessä myös kotisivuillemme! (ratsastuskoulu@equillence.fi)

 

HEVOSET

DWB-tamma Lucca Ask ”Lucca”

s. 2002 / heA / (re 110cm) / säkä n. 172cm

Lucca2LuccajaRiiaLucca3

Erittäin ystävällinen estetamma. Hypännyt Tanskasssa menestyksekkäästi 120-tasolla nuorena, nykyään pääasiassa koulukäytössä. Monesti alkuun hieman heräteltävä ja suht isoliikkeinen, mutta tosi pitkämielinen opetusmestari myös vähemmän ratsastaneille. Erittäin kiltti hoitaa ja varma myös maastossa. Nykyään myös vikellyskäytössä.

 

sh-tamma Vieskerin Vinha ”Vinha”
s. 2007 / heB / re 90cm / säkä n. 162cm

Vinha3Vinha4Vinha2

Todella kiltti ja utelias suomenhevostamma. Rakastaa kaikkea huomiota ja hellyyttä. Herkkä ratsastaa ja suokille harvinainen, kevyt ja helppo laukka. Opettaa ratsastajalle pehmeää apujen käyttöä, ei kestä suussa roikkumista. Kiva ja yritteliäs myös hypätessä! Maastovarma.

 

ESH-ruuna Finaal ”Finaal, Finski”
s. 2004 / heA / re 110cm / säkä n. 167cm

s8Finaal2

Helppo ja mutkaton ruuna, erittäin varma hyppääjä. Sopivan herkkä avuille ja erittäin helpot askeleet istua. Hoitaessa hieman velikulta. Kisatilanteessa innostuu joskus, ei kuumu mutta saattaa heittää perää. Maastossa vain kokeneiden ratsu. Ratsastuskouluoppilaiden mestari vm. 2016 junioreissa.

 

pv-ruuna Al Capone IV ”Kaapo”
s. 2001 / vaB / re 120cm / säkä n. 176cm

KaapokisatIMG_9785-1Kaapo3

Osaava monitoimihevonen. Suuriliikkeinen, tarjoaa elämyksiä etenkin kouluratsastuksen ystävälle. Kiva käsitellä, rakastaa huomiota! Hypätessä rauhallinen ja erittäin varma. Maajoukkuetason vikellyshevonen. Maastossa yllättävän reipas.

 

 

torinhevosruuna Aroonis ”Aaro”
s. 1997 / heB / re 80cm / säkä n. 172cm

AarovikAaro2Aaro

Erittäin kiltti ja rauhallinen ruuna. Liikkuu juuri sen verran kuin ratsastaja pyytää olematta varsinaisesti laiska. Maastovarma ja kaikin puolin aloittelevallekin ratsastajalle sopiva kaveri. Varma hyppääjä pikkuesteillä. Toimii myös vikellyskäytössä.

 

 

pv-tamma Kiddy Queen ”Kiddy”
s. 2004 / heA / (re 110cm) / säkä n. 165cm

i11i5Kiddytuntsarit

Kaunis tamma joka on ennen opetushevosuraansa kisannut 110-120 tasolla. Kiltti ja rauhallinen käsitellä, mukava ratsastaa. Nykyään pääasiassa koulukäytössä. Maastossa sopivan reipas ja fiksu. Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksissa junnuhopeaa 2015 ja pronssia 2016.

 

 

BWP-tamma Vendetta R ”Venni”
s. 1998 / heA-vaB / (re 110cm)/ säkä n. 165cm

Vennituntsarit2PalkintojenjakoVenniVennituntsarit

Venni on loistava opetusmestari eri tasoisille ratsastajille. Innostuu sitä enemmän työstä mitä enemmän vaaditaan. Herkkäsuinen ja menevä, mutta vaatii ratsastajalta istuntaa ja jalkaa. Isoliikkeinen. Hypännyt nuorempana jopa 130-ratoja, osaava myös koulupuolella. Maastossa reipas, varma ja mukava. Seurallinen ja kiva käsitellä.

 

holsteinertamma Valentine’s Day ”Viivi”
s. 2005 / heA / re 110cm / säkä n. 163cm

ViiviViivi4Viivi3

Kaunis ja hyväsukuinen tamma. Herkkä ja miellyttävä ratsastaa, lahjakas hyppääjä. Sopii erityisesti kokeneille ratsastajille. Hieman tammamainen käsitellä.

 

 

WPB-tamma Smiling Nikita ”Nikita”
s. 2008 / heA / re 100cm / säkä n. 152cm

NikitaaNikita2Nikitaaa

Näppärä ylikokoinen ponitamma osaavammille ratsastajille. Tamma isolla T:llä, joten hieman säpäkkyyttä ja omaa tahtoa löytyy.
Osaava ja toimiva ratsu, hyppää erittäin kivasti. Todella suosittu tunneilla, nykyään meillä täysipäiväisessä tuntikäytössä.

 

pv-t. Chiqita II  ”Iita”
s. 2007 / heB  / re 90-100cm  / säkä n. 164cm

Iita

Herkkä ja eteenpäinpyrkivä, vielä osittain koulutuksessa oleva tamma. Liikkuu kevyesti ja hyppää näppärästi, kiva myös maastossa. Suloinen hoitaessa.

 

rist-r. Rajalan Lupaus  ”Väinö”
s. 2008 / heB / re 90cm / säkä n. 168cm

Väinö

Erittäin positiivisen asenteen omaava, utelias ja yritteliäs ruuna. Kiltti käsitellä, tosin hieman leikkisä luonteeltaan. Mukavat liikkeet istua.

 

FWB-ruuna Daffodil’s Calle ”Calle”
s. 2001 / heA-vaB / re 120cm / säkä n. 163cm

Calle

Miellyttävä opetusmestari lajiin kuin lajiin. Sopii kaikentasoisille. Kiltti hoitaa, mutta vetopaniikkiherkkä eli ei saa sitoa kiinni.

 

 

PONIT

rist-tamma Mileedi III ”Leedi”
s. 1996 / heB  / re 60cm / säkä n. 147cm

Leedi2Leedi

Superkiltti ponitamma. Rauhallinen ja tasainen ratsastaa, kuitenkin hieman arka hyppääjä. Vaatii pientä herättelyä ratsastajalta jotta tekee kunnolla töitä. Sopii aloittelevimmista kokeneillekin ratsastajille. Ei pidä muista hevosista, vaatii hieman hajurakoa tunneillakin. Alkeismaastoissa köpsyttää rauhassa, mutta vieppä Leedi laukkamäkeen ja yllätyt… todella reipas laukkamaastoissa!

 

DSP-tamma Hollböllgårds Felantine ”Fella”
s. 2001 / heA / re 100cm / säkä n. 140cm

Fellatuntsaritj10 (1)Fellaruoholla

Erittäin hyvin ratsastettu ja osaava poni  joka liikkuu omalla moottorilla. Antaa poniratsastajalle hyvää fiilistä, taitava hyppääjä ja mm. vaihtaa laukat helposti. Ei aivan aloittelijoiden poni herkkyytensä vuoksi. Maastossa kuumahko. Suloinen hoitaa.

 

huzulruuna Wado ”Wado”
s. 2007 / heB / re 80cm / säkä n. 135cm

WadoesteWado

Todella kiltti ja söpö poniruuna. Sopii erinomaisesti lapsille, mutta jaksaa kantaa pienikokoisen aikuisenkin. Erittäin varma ja kiva hypätä. Mukava myös maastossa! Kiltti käsitellä, livistää kuitenkin helposti karsinasta omille teilleen tilaisuuden tullen. Erittäin ahne.