Equillence Center Tavela

Hevoset

Opetusratsumme viettävät mukavaa hevosen elämää pareittain ja pienissä porukoissa tarhaten, kesällä laiduntaen. Hevosten hoito on ensiluokkaista, niitä lihashuolletaan ja läpiratsastetaan säännöllisesti. Joukossa on niin kokeneita konkareita kuin kehityskelpoisia tulevaisuuden lupauksiakin. Suuri osa hevosistamme kisaa säännöllisesti oppilaidemme ja osin henkilökuntamme kanssa.

Opetuskäyttöön on valikoitu 18 monipuolista ratsua, joista 3 on poneja. Jos sinulla on hevosistamme kivoja kuvia, tarjoa niitä ihmeessä myös kotisivuillemme! (ratsastuskoulu@equillence.fi)

Hevoset


ESH-ruuna Finaal ”Finaal, Finski”

s. 2004 / heA / re 110cm / säkä n. 167cm

   Finaal2 s8

Helppo ja mutkaton ruuna, erittäin varma hyppääjä. Sopivan herkkä avuille ja erittäin helpot askeleet istua. Hoitaessa hieman velikulta. Kisatilanteessa innostuu joskus, ei kuumu mutta saattaa heittää perää. Maastossa vain kokeneiden ratsu. Ratsastuskouluoppilaiden mestari vm. 2016 junioreissa.


sh-tamma Vieskerin Vinha ”Vinha”

s. 2007 / heB / re 90cm / säkä n. 162cm

 Vinha3 Vinha4  Vinha2

Todella kiltti ja utelias suomenhevostamma. Rakastaa kaikkea huomiota ja hellyyttä. Herkkä ratsastaa ja suokille harvinainen, kevyt ja helppo laukka. Opettaa ratsastajalle pehmeää apujen käyttöä, ei kestä suussa roikkumista. Toimii kaikentasoisten tunneilla, erittäin kiltti. Kiva ja yritteliäs myös hypätessä! Maastovarma.

 


pv-tamma Krona ”Ronalda”

s. 2012 / heB / re 80cm / säkä n. 165cm – vielä osittain koulutuksessa

Erittäin sympaattinen ja kiltti puoliveritamma. Mukavan pyöreärunkoinen. Satuloitaessa pidettävä kiinni, muuten todella herttainen ja hyvähermoinen kaveri. Koulutetaan vielä eteenpäin.


Puolalaisruuna Lunapark ” Late ”

s. 2006 / heA / re 110-120cm / säkä n. 170cm
Symppis ruuna isoilla ja laadukkailla liikkeillä. Kisannut esteitä 120-tasolle asti sekä antaa paljon fiiliksiä osaavammille ratsastajille !


BWP-tamma Vendetta R ”Venni”

s. 1998 / heA-vaB / (re 110cm) / säkä n. 165cm

 Vennituntsarit2 PalkintojenjakoVenni  Vennituntsarit

Venni on loistava opetusmestari eri tasoisille ratsastajille. Innostuu sitä enemmän työstä mitä enemmän vaaditaan. Herkkäsuinen ja menevä, mutta vaatii ratsastajalta istuntaa ja jalkaa. Isoliikkeinen. Hypännyt nuorempana jopa 130-ratoja, osaava myös koulupuolella johon nykyään keskittyy. Maastossa reipas, varma ja mukava. Seurallinen ja kiva käsitellä.


holsteinertamma Valentine’s Day ”Viivi”

s. 2005 / heA / re 120cm / säkä n. 163cm

 Viivi   Viivi3

Kaunis ja hyväsukuinen tamma. Herkkä ja miellyttävä ratsastaa, lahjakas hyppääjä. Sopii erityisesti kokeneille ratsastajille. Hieman tammamainen käsitellä.


 

WPB-tamma Smiling Nikita ”Nikita”

s. 2008 / heA / re 110cm / säkä n. 152cm

   Nikitaa Nikita2 Nikitaaa

Näppärä ylikokoinen ponitamma osaavammille ratsastajille, menee kyllä välillä myös jo helpoimpiakin tunteja. Tamma isolla T:llä, joten hieman säpäkkyyttä ja omaa tahtoa löytyy. Osaava ja toimiva ratsu, hyppää erittäin kivasti. Todella suosittu tunneilla, nykyään meillä täysipäiväisessä tuntikäytössä.


trak-t. Haura

s. 2011 / heB+vaihdot / re 100-110cm / säkä n. 160cm (vielä koulutuksessa)

 

Erittäin herkkä, mutta samalla todella kiltti musta kaunokainen. Ratsutetaan vielä henkilökunnan puolesta paljon, mutta tulee vähitellen tuntikäyttöön osaavimmille ratsastajillemme. Ystävällinen käsitellä ja peloton niin maastossa kuin esteilläkin.


rist-r. Rajalan Lupaus  ”Väinö”

s. 2008 / heB / re 100cm / säkä n. 168cm

 Väinö 

Erittäin positiivisen asenteen omaava, utelias ja yritteliäs ruuna. Kiltti käsitellä, tosin hieman leikkisä luonteeltaan. Melko isoliikkeinen ja menevä kaveri. Tarkka jaloistaan esteillä.


FWB-ruuna Daffodil’s Calle ”Calle”

s. 2001 / heA-vaB / re 120cm / säkä n. 163cm

Calle

Miellyttävä opetusmestari lajiin kuin lajiin. Sopii kaikentasoisille, on myös varsin maastovarma. Kiltti hoitaa, mutta vetopaniikkiherkkä eli ei saa sitoa kiinni. Callelta puuttuu oikean puoleinen silmä, mutta tämä ei vaikuta erityisesti ratsastuksessa tai käsitellessäkään.


tori-ruuna Cromwell ”Rölli”

s. 2002 / heA-vaB / re 110cm / säkä n. 162cm

 Rölli

Osaava ja miellyttävä herrasmiesruuna. Hypännyt nuorempana 120-tasolla.  Joka naiselle (ja miehelle) sopiva pikkumusta! Mukava myös käsitellä. Kiltti maastossa. Startannut myös paraluokkia.


pv-ruuna La Fortunata Gold ”Konsta”

s. 2011 / heB-A / re 90-100cm / säkä n. 183cm

   

 

Erittäin mukava jättiläinen, joka on vielä osin koulutusvaiheessa esteillä. Innokas hyppääjä ! Miellyttävä ja yllättävän kevyt ratsastaa, seurallinen ja lempeä hoitaa. Toimii myös vikellyshevosena.


pv-t. Csilla  ”Csilla” , muuttanut yksityiskotiin

s. 2006 / heB  / re 90cm  / säkä n. 165cm

     

Osittain vielä koulutuksessa oleva suloinen ja kiltti tamma. Todella kiva tapaus kaikin puolin! Näppärä hyppääjä ja erittäin herkkä ja mukava koulupuolella. Tekee tällä hetkellä vain kevyitä tunteja.


FWB-ruuna Louie Ha Ha ” Vili ”

s.2011 , säkä n 165cm , re 110-120cm , ko HeA

Erittäin laadukas ja miellyttävä ratsastaa , helppo hypätä . Kilpaillut sekä esteitä että koulua 2-tasolla ,ja tullee jatkossa olemaan tiimin luottokilpuri .

 

SWB -tamma Queen

synt. 2009 , säkä n 160cm , re 100cm, ko HeB

Erittäin laadukas pikkutamma ,jolta löytyy mukavasti luonnetta ja liikettä :)

Ponit

rist-tamma Mileedi III ”Leedi”, eläkkeellä

s. 1996 / heB  / re 60cm / säkä n. 147cm

 Leedi2 Leedi

Superkiltti ponitamma. Rauhallinen ja tasainen ratsastaa, kuitenkin hieman arka hyppääjä. Vaatii pientä herättelyä ratsastajalta jotta tekee kunnolla töitä. Sopii aloittelevimmista kokeneillekin ratsastajille. Ei pidä muista hevosista, vaatii hieman hajurakoa tunneillakin. Alkeismaastoissa köpsyttää rauhassa, mutta vieppä Leedi laukkamäkeen ja yllätyt… todella reipas laukkamaastoissa!


DSP-tamma Holböllgårds Felantine ”Fella”

s. 2001 / heA / re 100cm / säkä n. 140cm

 Fellatuntsarit j10 (1) Fellaruoholla

Erittäin hyvin ratsastettu ja osaava poni  joka liikkuu omalla moottorilla. Antaa poniratsastajalle hyvää fiilistä, taitava hyppääjä ja mm. vaihtaa laukat helposti. Ei aivan aloittelijoiden poni herkkyytensä vuoksi. Maastossa kuumahko. Suloinen hoitaa.


huzulruuna Wado ”Wado”

s. 2007 / heB / re 80cm / säkä n. 135cm

  Wado 

Todella kiltti ja söpö poniruuna. Sopii erinomaisesti lapsille, mutta jaksaa kantaa pienikokoisen aikuisenkin. Erittäin varma ja kiva hypätä. Mukava myös maastossa! Kiltti käsitellä, livistää kuitenkin helposti karsinasta omille teilleen tilaisuuden tullen. Erittäin ahne.