Hevoset

Opetusratsumme viettävät mukavaa hevosen elämää pareittain ja pienissä porukoissa tarhaten, kesällä laiduntaen. Hevosten hoito on ensiluokkaista, niitä lihashuolletaan ja läpiratsastetaan säännöllisesti. Joukossa on niin kokeneita konkareita kuin kehityskelpoisia tulevaisuuden lupauksiakin. Suuri osa hevosistamme kisaa säännöllisesti oppilaidemme ja osin henkilökuntamme kanssa.

Opetuskäyttöön on valikoitu 18 monipuolista ratsua, joista 3 on poneja. Jos sinulla on hevosistamme kivoja kuvia, tarjoa niitä ihmeessä myös kotisivuillemme! (ratsastuskoulu@equillence.fi)

Hevoset

DWB-tamma Lucca Ask ”Lucca”

s. 2002 / heA / (re 110cm) / säkä n. 172cm

 Lucca2 LuccajaRiia Lucca3

Erittäin ystävällinen estetamma. Hypännyt Tanskasssa menestyksekkäästi 120-tasolla nuorena, nykyään pääasiassa koulukäytössä. Monesti alkuun hieman heräteltävä ja suht isoliikkeinen, mutta tosi pitkämielinen opetusmestari myös vähemmän ratsastaneille. Erittäin kiltti hoitaa ja varma myös maastossa. Nykyään myös vikellyskäytössä, mm. senioreiden PM-hopeaa 2017.


sh-tamma Vieskerin Vinha ”Vinha”

s. 2007 / heB / re 90cm / säkä n. 162cm

 Vinha3 Vinha4  Vinha2

Todella kiltti ja utelias suomenhevostamma. Rakastaa kaikkea huomiota ja hellyyttä. Herkkä ratsastaa ja suokille harvinainen, kevyt ja helppo laukka. Opettaa ratsastajalle pehmeää apujen käyttöä, ei kestä suussa roikkumista. Toimii kaikentasoisten tunneilla, erittäin kiltti. Kiva ja yritteliäs myös hypätessä! Maastovarma.


ESH-ruuna Finaal ”Finaal, Finski”

s. 2004 / heA / re 110cm / säkä n. 167cm

   Finaal2 s8

Helppo ja mutkaton ruuna, erittäin varma hyppääjä. Sopivan herkkä avuille ja erittäin helpot askeleet istua. Hoitaessa hieman velikulta. Kisatilanteessa innostuu joskus, ei kuumu mutta saattaa heittää perää. Maastossa vain kokeneiden ratsu. Ratsastuskouluoppilaiden mestari vm. 2016 junioreissa.


pv-ruuna Al Capone IV ”Kaapo”

s. 2001 / vaB / re 120cm / säkä n. 176cm

 Kaapokisat Kaapo3 IMG_9785-1

Osaava monitoimihevonen. Suuriliikkeinen, tarjoaa elämyksiä etenkin osaaville kouluratsastuksen ystäville. Kiva käsitellä, rakastaa huomiota! Hypätessä rauhallinen ja tosi varma. Erittäin kokenut vikellyshevonen. Maastossa yllättävän reipas!


pv-tamma Kiddy Queen ”Kiddy”

s. 2004 / heA / (re 110cm) / säkä n. 165cm

  i11 i5 Kiddytuntsarit

Kaunis tamma joka on ennen opetushevosuraansa kisannut 110-120cm tasolla. Kiltti ja rauhallinen käsitellä, mukava ratsastaa. Nykyään pääasiassa koulukäytössä. Maastossa sopivan reipas ja fiksu. Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksissa junnuhopeaa 2015 ja pronssia 2016. Tiineenä orista Strauss, jää pois opetushommista kevätkaudella 2019 jos kaikki menee hyvin.


BWP-tamma Vendetta R ”Venni”

s. 1998 / heA-vaB / (re 110cm) / säkä n. 165cm

 Vennituntsarit2 PalkintojenjakoVenni  Vennituntsarit

Venni on loistava opetusmestari eri tasoisille ratsastajille. Innostuu sitä enemmän työstä mitä enemmän vaaditaan. Herkkäsuinen ja menevä, mutta vaatii ratsastajalta istuntaa ja jalkaa. Isoliikkeinen. Hypännyt nuorempana jopa 130-ratoja, osaava myös koulupuolella johon nykyään keskittyy. Maastossa reipas, varma ja mukava. Seurallinen ja kiva käsitellä.


holsteinertamma Valentine’s Day ”Viivi”

s. 2005 / heA / re 120cm / säkä n. 163cm

 Viivi   Viivi3

Kaunis ja hyväsukuinen tamma. Herkkä ja miellyttävä ratsastaa, lahjakas hyppääjä. Sopii erityisesti kokeneille ratsastajille. Hieman tammamainen käsitellä.


 

WPB-tamma Smiling Nikita ”Nikita”

s. 2008 / heA / re 110cm / säkä n. 152cm

   Nikitaa Nikita2 Nikitaaa

Näppärä ylikokoinen ponitamma osaavammille ratsastajille, menee kyllä välillä myös jo helpoimpiakin tunteja. Tamma isolla T:llä, joten hieman säpäkkyyttä ja omaa tahtoa löytyy. Osaava ja toimiva ratsu, hyppää erittäin kivasti. Todella suosittu tunneilla, nykyään meillä täysipäiväisessä tuntikäytössä.


trak-t. Haura

s. 2011 / heB / re 80-90cm / säkä n. 160cm (vielä koulutuksessa)

 

Erittäin herkkä, mutta samalla todella kiltti musta kaunokainen. Ratsutetaan vielä henkilökunnan puolesta paljon, mutta tulee vähitellen tuntikäyttöön osaavimmille ratsastajillemme. Ystävällinen käsitellä ja peloton niin maastossa kuin esteilläkin.


rist-r. Rajalan Lupaus  ”Väinö”

s. 2008 / heB / re 90cm / säkä n. 168cm

 Väinö 

Erittäin positiivisen asenteen omaava, utelias ja yritteliäs ruuna. Kiltti käsitellä, tosin hieman leikkisä luonteeltaan. Melko isoliikkeinen ja menevä kaveri. Tarkka jaloistaan esteillä.


FWB-ruuna Daffodil’s Calle ”Calle”

s. 2001 / heA-vaB / re 120cm / säkä n. 163cm

Calle

Miellyttävä opetusmestari lajiin kuin lajiin. Sopii kaikentasoisille, on myös varsin maastovarma. Kiltti hoitaa, mutta vetopaniikkiherkkä eli ei saa sitoa kiinni. Callelta puuttuu oikean puoleinen silmä, mutta tämä ei vaikuta erityisesti ratsastuksessa tai käsitellessäkään.


tori-ruuna Cromwell ”Rölli”

s. 2002 / heA-vaB / re 110cm / säkä n. 162cm

 Rölli

Osaava ja miellyttävä herrasmiesruuna. Hypännyt nuorempana 120-tasolla.  Joka naiselle (ja miehelle) sopiva pikkumusta! Mukava myös käsitellä. Kiltti maastossa. Startannut myös paraluokkia.


pv-ruuna La Fortunata Gold ”Konsta”

s. 2011 / heB-A / re 60-80cm / säkä n. 183cm (vielä koulutuksessa)

   

 

Erittäin mukava jättiläinen, joka on vielä osin koulutusvaiheessa ja tulee tunneille pikkuhiljaa. Miellyttävä ja yllättävän kevyt ratsastaa, seurallinen ja lempeä hoitaa. Toimii myös vikellyshevosena.


pv-t. Csilla  ”Csilla”

s. 2006 / heB  / re 90cm  / säkä n. 165cm

     

Osittain vielä koulutuksessa oleva suloinen ja kiltti tamma. Todella kiva tapaus kaikin puolin! Näppärä hyppääjä ja erittäin herkkä ja mukava koulupuolella. Toistaiseksi sairaslomalla.


Ponit

rist-tamma Mileedi III ”Leedi”

s. 1996 / heB  / re 60cm / säkä n. 147cm

 Leedi2 Leedi

Superkiltti ponitamma. Rauhallinen ja tasainen ratsastaa, kuitenkin hieman arka hyppääjä. Vaatii pientä herättelyä ratsastajalta jotta tekee kunnolla töitä. Sopii aloittelevimmista kokeneillekin ratsastajille. Ei pidä muista hevosista, vaatii hieman hajurakoa tunneillakin. Alkeismaastoissa köpsyttää rauhassa, mutta vieppä Leedi laukkamäkeen ja yllätyt… todella reipas laukkamaastoissa!


DSP-tamma Holböllgårds Felantine ”Fella”

s. 2001 / heA / re 100cm / säkä n. 140cm

 Fellatuntsarit j10 (1) Fellaruoholla

Erittäin hyvin ratsastettu ja osaava poni  joka liikkuu omalla moottorilla. Antaa poniratsastajalle hyvää fiilistä, taitava hyppääjä ja mm. vaihtaa laukat helposti. Ei aivan aloittelijoiden poni herkkyytensä vuoksi. Maastossa kuumahko. Suloinen hoitaa.


huzulruuna Wado ”Wado”

s. 2007 / heB / re 80cm / säkä n. 135cm

  Wado 

Todella kiltti ja söpö poniruuna. Sopii erinomaisesti lapsille, mutta jaksaa kantaa pienikokoisen aikuisenkin. Erittäin varma ja kiva hypätä. Mukava myös maastossa! Kiltti käsitellä, livistää kuitenkin helposti karsinasta omille teilleen tilaisuuden tullen. Erittäin ahne.