Cannon002

Karoliina ja Cannon

 

 

 

 

Oona
Oona, Sammaliston nuoria tammoja ja Nuutti pentuna

 

 

haidi

Heidi Kivi ja Halli-koira

 

 

Milja

Milja Luostarinen

 

 

Sami

Sami Bållstedt

 

 

anuhanninen

Anu Hänninen

 

 

 

 

JennijaFinaal

Jenni ja Finaal

 

 

ElinajaRina

Elina ja Charistina

 

EQUILLENCE CENTER TAVELAN HENKILÖKUNTA

 

 

 

Karoliina Kovanen, yrittäjä

 

Karoliina Kovanen lanseerasi yrityksen Equillence vuonna 2012 palvelemaan monipuolisesti asiakkaitaan sekä alkoi työstämään erilaisten hevosten ongelmia. Karoliina on jo pitkään halunnut tarjota monipuolisen palvelukeskuksen kaikkine palveluineen hevosille ja niiden ratsastajille. Nyt yhteistyö Tavelan kanssa viimein mahdollistaa sen.

 

Karoliina on nuori kunnianhimoinen ratsastaja, jonka kilpailulliset tavoitteet yltävät aina kansainväliselle tasolle asti. Nyt Karoliina kilpailee kansallisella tasolla esteillä ja toisinaan koulussa ja kentässäkin. Tämän kauden tavoitteita ovat mm. Ypäjän Finnderby ja 140-luokat. Työkseen Karoliina ratsuttaa ja kilpailuttaa eri tasoisia ratsuja, esittää niitä näyttelyissä ja opettaa nuoria ratsun taipaleelle. Hän on toiminut ratsuttajana Suomessa, Virossa, Saksassa ja Ruotsissa.  Omaa tallia pyörittänyt nyt noin 5 vuotta. Karoliina pitää tärkeänä järjestystä, hevosten hyvää käsittelyä ja hoitoa, ja aikoo näihin panostaa jatkossakin. Karoliina haluaa, että jokainen hevonen pääsee liikkumaan riittävästi, ulkoilee paljon, karsinoissa on kunnolla kuiviketta sekä rehut ovat hyvälaatuisia.

 

Karoliina vastaa yrittäjänä toiminnan pyörittämisestä sekä vastaa täysin yksityishevosten palveluista, valmennuksista ja  kiinteistöistä. Samalla ehtii valmentaa joitain ratsukoita myös esteillä. Muut hommat Karoliina jättääkin toisten ammattilaisten käsiin.

 

 

 

Ratsastuskoulun opettajat
Oona Pekkala – syksyllä maanantai, tiistai ja sunnuntai sekä päivätunnit

Oona Pekkala on -87 syntynyt, Equillence Center Tavelan toiminnassa alusta asti mukana ollut ratsastuksenopettaja. Valmistunut Ypäjältä ensin ratsastuksenohjaajaksi (-08) ja sittemmin ratsastuksenopettajaksi (-13). Työskennellyt välissä myös Tanskassa kouluhevosia hoitaen ja ratsastaen. Oonaa itseään kiinnostaa erityisesti kouluratsastus, mutta opettaa mielellään myös esteitä koska hyvä perusratsastus on lajissa kuin lajissa kaiken a ja o! Keskittyy opetuksessaan paljon istuntaan ja hevosen oikeanlaiseen työskentelyyn. Pystyy auttamaan myös raaempien/nuorten hevosten kanssa. Opettajana on ollut pidetty, sopivan napakka mutta aina iloinen. Harrastaa omalla isolla Alma-tammallaan pääasiassa koulua, mutta innostuu välillä hyppelemäänkin. Uuten lajivalloituksena Tavelan myötä on tullut myös vikellys, jossa Alma treenaa Oonan juoksuttamana maajoukkuetasolla ja päätavoite kaudelle 2017 on PM:t. Mukana kulkevat myös kääpiöpinserit Nuutti ja Vesa.

Tavelassa Oona opettaa syksyllä 2017 maanantaisin, tiistaisin, sunnuntaisin sekä muidenkin päivien päivätunteja, ratsastaa jonkin verran ohessa ja auttaa tilojen kunnossapidossa. Oona on myös leirien pääopettaja. Auttaa mielellään kaikissa ongelmissa niin ratsastuksessa, hevosten hoidossa kuin muussakin toiminnassa, nykäise siis rohkeasti hihasta!
Heidi Kivi – syksyllä torstait

Perjantaisin keväällä 2017 opettava Heidi Kivi on valmistunut ratsastuksenohjaajaksi 2008 ja ratsastuksenopettajaksi 2013. Lisäksi Heidi on estetaitotuomari sekä V-koulutuomari.
Hevoset ovat ollet aina osa Heidin elämää, ratsastuksen hän aloitti 5-vuotiaana ja 8-vuotiaana oman ponin myötä alkoi myös valmeutautuminen ja kilpaileminen. Tulevaisuudessa Heidi toivoo pääsevänsä kilpailemaan nyt 1-ja 2 vuotiailla omakasvateillaan.
Opettajana Heidi on järjestelmällinen, tarkka ja kannustava. Ratsastajan tasapainon ja kehonhallinnan kehittymisen, hevosen liikkeiden ja reagoinnin tuntemisen sekä ”oikean fiiliksen” löytymisen kannalta Heidi pitää tärkeänä monipuolista harjoittelua niin koulu- kuin esteratsastuksessa. Syksyllä 2017 Heidin opetuspäiväksi vaihtuu torstai.

 

Milja Luostarinen – syksyllä keskiviikot

Milja on suorittanut ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon 2012. Sitä ennen hän on opiskellut ratsastuksenohjaajaksi sekä hevosenhoitajaksi ja työskennellyt ratsastuksenohjaajana, tallimestarina, ratsuttajana ja hevosenhoitajana. Miljalla on myös oma talli Kangasalla.
Opettajana Milja on tarkka ja kannustava. Istuntaa, apujenkäyttöä ja vaikuttamista harjoitellaan erilaisten tehtävien avulla niin, että sekä ratsastaja että hevonen ymmärtävät mihin pyritään ja kokevat onnistumisen iloa!

 

 

Sami Bållstedt  – syksyllä lauantait

Sami on  2017 vuonna valmistunut ratsastuksenohjaaja Ypäjän hevosopistolta. Opetustyöstä hänellä on jo pidempiaikainen kokemus, sekä hän on työskennellyt erillaisten hevosten kanssa mm. myyntitallit, ratsastuskoulut ja yksityiset. Ratsastustaustaa on jo pidemmän aikaa kaiken tasoisilla hevosilla. Opettaessaan Sami pyrkii keskittymään ratsukkoon intensiivisesti ja tehokkaasti jotta ratsukko/ratsastaja kehittyisi. Opetustyyli on rento, mutta myös vaativa. Opetuksessa Sami painottaa hevosten rehellistä liikkumista hyvin istuvan ja vaikuttavan ratsastajan alla. Oppiminen tapahtuu iloisella meiningillä!
Anu Hänninen – mahdolliset tuuraukset

Sunnuntain tunteja osittain pitävä ratsastuksenopettaja Anu Hänninen on pitkän linjan hevosihminen, jolla on vankka kokemus opetustyöstä. Monipuolisilla hevostaidoilla varustetun Anun tavoitteena on saada oppilaat ja valmennettavat kehittymään kukin omalla tavallaan ja omilla resursseillaan mahdollisimman pitkälle. Positiivisen Anun tunneilla iloitaan pienistäkin onnistumisista.
Anu valmistui ratsastuksenohjaajaksi vuonnna 1995 ja ratsastuksenopettajaksi vuonna 1999.
Anun opissa hevoset ja oppilaat työskentelevät tyytyväisinä ja rentoina. Hänen tunneillaan on tekemisen meininki, jossa virheitäkin saa tehdä. Anun mukaan epäonnistuminen ei ole maailmanloppu. Tärkeintä on oppia uusia asioita ja nauttia lajista!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tallityöntekijät

 

Olemme tarkkoja hevosten hyvästä hoidosta ja siksi meillä työskenteleekin vain kokeneita ja koulutettuja työntekijöitä, ja heidän toimintaansa ohjataan säännöllisesti! Meillä on alan oppisopimusopiskelijoita ja lisäksi eri oppilaitosten harjoittelijat ovat myös aina tervetulleita!

 

Jenni Antman-Ylinen

Jenni on -84 syntynyt, lähes koko ikänsä hevosharrastuksen parissa ollut Tallimestarimme. Ypäjällä harrasteohjaajaksi opiskeleva Jenni on tallin -ja hevosten hoidossa tarkka ja huolellinen. Aina valmiina auttamaan. Erityisen tärkeää on hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tallityössä oltava hyvät hevosten käsittelytaidot sekä siisti ympäristö. Jenni pitää maanantaisin ja perjantaihin myös heppailutunteja, joissa tutustutaan ja innostetaan lapsia mukavaan harrastukseen. Jenni haluaa kehittää itseään niin työssään hevostenhoitajana kuin myös ratsastajana ja ohjaajana. Erityisesti esteratsastus kiinnostaa ja siihen on tarkoitus tulevaisuudessa panostaa myös kisakentillä.

 

Berit Egeland-Jensen

 

Tuulia Rutanen

 

Elina Jaatinen, viikonloput

Elina on keväällä 2017 ylioppilaaksi valmistunut nuori. Hevoset ovat kiehtoneet Elinaa jo pienestä pitäen ja välivuotensa aikana hän aikookin keskittyä hevoshommiin tallitöitä tehden sekä oman hevosensa kanssa treenaten ja kilpaillen.